проблем с работата на 2.0 16в Г3
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с работата на 2.0 16в Г3
такаааам.имам следното питане - от време на време ми падат оборотите ей так в движение при топъл двигател за секунда някъде дори се е случвало колата да гасне.без диагностика има ли някой някаква идея от какво може да е това.също ми е гаснала и на празни обороти.и после явно се задавя щото трудно пали.въздух ли смуче свещите ли нещо правят проблеми?!нямам идея.решил съм сега след празниците да я диагностицират но все пак реших и вас да ви попитам.малко странно обясних проблема но се надявам да сте ме разбрали.колата е 97 година.мерси предварително.
Re: проблем с работата на 2.0 16в Г3
Kozunak написа:такаааам.имам следното питане - от време на време ми падат оборотите ей так в движение при топъл двигател за секунда някъде дори се е случвало колата да гасне.без диагностика има ли някой някаква идея от какво може да е това.също ми е гаснала и на празни обороти.и после явно се задавя щото трудно пали.въздух ли смуче свещите ли нещо правят проблеми?!нямам идея.решил съм сега след празниците да я диагностицират но все пак реших и вас да ви попитам.малко странно обясних проблема но се надявам да сте ме разбрали.колата е 97 година.мерси предварително.
Да.. преди време и аз имах подобен проблем или по-точно: на празен ход колата не работеше стабилно, а при нормално подаване на газ едва ли не се замисляше и след това рязко качваше обороти. След като отодох на диагностика ми провериха свещите, кабелите и какво ли още не и накрая майстора ми вика заминала ти е ламбда сондата. Купих си нова смених си я и до някъде колата започна да работи малко по-добре, но не перфектно както би трябвало да е. Пак на диагностика (в друг сервиз) там пък установиха, че моторчето за празен ход е леко запушено, почистиха го и ооо чудо колата започна да работи като чистак бърсак нова, та доста неща може да са причина за неравномерна работа и гаснене дано при теб да е нещо малко и бързо да го оправиш..
- GOLFIIICABRIO
- Автомобил:
- Двигател:
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
evgenyh написа:при всички положения виж първо свещите и кабелите. Аз си правих диагностика в Юнитрейд и не ме одраха много - диагностика+проверка грешките на ком-па - 36 лв.
днес смених свещи кабели дистрибуторна капачка и палец------>ефект НУЛЕВ!

ПП най странното е че на компютърната диагностика никакви грешки не открива пс-то.което говори че е нещо механично и не е свързано с електрониката...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
ACCELERATOR написа:Kozunak написа:едно от момчетата ми каза че може би ангренажния ми ремък прескачал или нещо такова.възможно ли е това според вас?!
lol lol lol lol lol lol lol lol lol
Виж DOHC какво е писал, според мен също е моторчето. Баща ми имаше подобен проблем, и се оказа това проблема.
и аз така реагирах.между другото в тоя сервиз не ви съветвам да ходите и аз няма да стъпя повече там. (новия ПАН сервиз на БОШ намиращ се срещу ШЕЛ на околовръстното под Драгалевци) ПЪЛНИ ЛАИЦИ са там.отидох при един приятел на баща ми в Мототехника човека ми реши проблема (да чукам на дърво дано да е решен) точно за 10 минути.тази клапата която е преди въздушния филтър имала лек нагар който и пречи да си отваря и затваря тоя я напръска с някакъв почистващ спрей и засега 3 дни по късно сичко е екстра.а тия в тоя сервиз дано са си сключили пръстите че колко клетви изядоха....ебаси специалистите правят ми компютърна диагностика и ми викат компресора на климатроника ти е прееебан и аз се сдухах много ма викааааам аааа не аз ше си търся къде да ми го правят.отидох пак в мототехника смениха ми момчетата филтъра и климатроника си заработи чудесно.само добри думи мога да кажа за тях.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”