проблем с работата на 2.0 16в Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

проблем с работата на 2.0 16в Г3

Мнениеот Kozunak » Съб 30 апр 2005 14:47

такаааам.имам следното питане - от време на време ми падат оборотите ей так в движение при топъл двигател за секунда някъде дори се е случвало колата да гасне.без диагностика има ли някой някаква идея от какво може да е това.също ми е гаснала и на празни обороти.и после явно се задавя щото трудно пали.въздух ли смуче свещите ли нещо правят проблеми?!нямам идея.решил съм сега след празниците да я диагностицират но все пак реших и вас да ви попитам.малко странно обясних проблема но се надявам да сте ме разбрали.колата е 97 година.мерси предварително.

Потребителски аватар
ScarFace™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ScarFace™ » Съб 30 апр 2005 15:12

Ми аз съм със същия голф и не мисля че имаш някакъв проблем.На мен съсщо по някой път ми падат оборотите на светофар както си седя, ама това съм го виждал и при други коли така че смятам че е нормално.Като и дам малко газ на място и се оправя мойта.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 01 май 2005 16:07

аз пък не мисля че е нормално.както и да е!явно на никой ве му се е случвало.ако утре понеделник не работят както и предполагам ше я карам в вторник.дано са свещите да не е нещо по сериозно че тогава лошо! :cry:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 01 май 2005 16:50

Като го оправиш пиши че имам приятел с такъв и той има същия проблем.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 01 май 2005 16:56

ок няма проблем.стискайте палци!

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с работата на 2.0 16в Г3

Мнениеот DOHC » Пон 02 май 2005 8:43

Kozunak написа:такаааам.имам следното питане - от време на време ми падат оборотите ей так в движение при топъл двигател за секунда някъде дори се е случвало колата да гасне.без диагностика има ли някой някаква идея от какво може да е това.също ми е гаснала и на празни обороти.и после явно се задавя щото трудно пали.въздух ли смуче свещите ли нещо правят проблеми?!нямам идея.решил съм сега след празниците да я диагностицират но все пак реших и вас да ви попитам.малко странно обясних проблема но се надявам да сте ме разбрали.колата е 97 година.мерси предварително.

Да.. преди време и аз имах подобен проблем или по-точно: на празен ход колата не работеше стабилно, а при нормално подаване на газ едва ли не се замисляше и след това рязко качваше обороти. След като отодох на диагностика ми провериха свещите, кабелите и какво ли още не и накрая майстора ми вика заминала ти е ламбда сондата. Купих си нова смених си я и до някъде колата започна да работи малко по-добре, но не перфектно както би трябвало да е. Пак на диагностика (в друг сервиз) там пък установиха, че моторчето за празен ход е леко запушено, почистиха го и ооо чудо колата започна да работи като чистак бърсак нова, та доста неща може да са причина за неравномерна работа и гаснене дано при теб да е нещо малко и бързо да го оправиш..

Потребителски аватар
GOLFIIICABRIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFIIICABRIO » Пон 02 май 2005 9:40

При мен имаше подобен проблем - оказа се бобина . Колата имаше равномерни обороти на празен ход, но понякога изгасваше без причина .В един прекрасен ден отказа изобщо да запали . Решението - около 120лв. - не си спомням точно. Дано съм бил полезен

zews
Автомобил:
Двигател:

знам ли?

Мнениеот zews » Пон 02 май 2005 11:27

и аз имам същия проблем.а какво е това мотор4е за празен ход???????????

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 02 май 2005 11:59

а проблемът ти свързан ли е с климатика? всмисъл това ти се случва винаги или само при пуснат климатик?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 02 май 2005 13:08

при всички положения виж първо свещите и кабелите. Аз си правих диагностика в Юнитрейд и не ме одраха много - диагностика+проверка грешките на ком-па - 36 лв.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 03 май 2005 19:01

evgenyh написа:при всички положения виж първо свещите и кабелите. Аз си правих диагностика в Юнитрейд и не ме одраха много - диагностика+проверка грешките на ком-па - 36 лв.

днес смених свещи кабели дистрибуторна капачка и палец------>ефект НУЛЕВ! :cry: :oops: едно от момчетата ми каза че може би ангренажния ми ремък прескачал или нещо такова.възможно ли е това според вас?!вече съм на прага на нервен срив защото ми казаха че и компресора на шибания климатроник е сдал багажа.моля ви някой ако има човек който се занимава с компресори да помага.мерси предварително.ако някой има някакво предположение също така да казва.

ПП най странното е че на компютърната диагностика никакви грешки не открива пс-то.което говори че е нещо механично и не е свързано с електрониката...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 03 май 2005 19:18

да дърпа въздух от някъде, където не трябва?!?
лош бензин?!? въздушен филтър... ? леко запушен горивен филтър?
При мен беше това, при теб - незнам :dontknow:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 03 май 2005 20:42

Kozunak написа:едно от момчетата ми каза че може би ангренажния ми ремък прескачал или нещо такова.възможно ли е това според вас?!

lol lol lol lol lol lol lol lol lol

Виж DOHC какво е писал, според мен също е моторчето. Баща ми имаше подобен проблем, и се оказа това проблема.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 06 май 2005 12:40

ACCELERATOR написа:
Kozunak написа:едно от момчетата ми каза че може би ангренажния ми ремък прескачал или нещо такова.възможно ли е това според вас?!

lol lol lol lol lol lol lol lol lol

Виж DOHC какво е писал, според мен също е моторчето. Баща ми имаше подобен проблем, и се оказа това проблема.

и аз така реагирах.между другото в тоя сервиз не ви съветвам да ходите и аз няма да стъпя повече там. (новия ПАН сервиз на БОШ намиращ се срещу ШЕЛ на околовръстното под Драгалевци) ПЪЛНИ ЛАИЦИ са там.отидох при един приятел на баща ми в Мототехника човека ми реши проблема (да чукам на дърво дано да е решен) точно за 10 минути.тази клапата която е преди въздушния филтър имала лек нагар който и пречи да си отваря и затваря тоя я напръска с някакъв почистващ спрей и засега 3 дни по късно сичко е екстра.а тия в тоя сервиз дано са си сключили пръстите че колко клетви изядоха....ебаси специалистите правят ми компютърна диагностика и ми викат компресора на климатроника ти е прееебан и аз се сдухах много ма викааааам аааа не аз ше си търся къде да ми го правят.отидох пак в мототехника смениха ми момчетата филтъра и климатроника си заработи чудесно.само добри думи мога да кажа за тях. 8) :lol: :lol:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 10 май 2005 23:34

ХА сега ново двайсе колеги.датчика оборотите на коляновия вал е заминал не било от дроселовата клапа.кабела му е изгорял и ту давал контакт ту не та оттам тия колебания в стрелката на оборотомера и оттам това гаснене.ужас в юнитрейд е 308 лева. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”