Здравейте Колеги,
Имам проблем с VW Vento 1.6 пълна инжекция, 1997г. 101 коня. След серия от проблеми в един сервиз решиха че проблема е от компютра. Интересното нещо, което казаха е, че дори и да намеря компютър от същото венто трябвало да се препрограмира, а това било възможно само в Юнитрейд защото били кодирани...
По принцип на мен тези неща ми звучат малко нелогично. Преди време имах подобен проблем с Кадет. Взех друг компютър от същия модел и запали веднага без проблеми.
Та моля ако някой има едия да просветли как стои въпроса с тез компютъри.
Благодаря предварително.
Vento Computer?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз четох някъде, че като сложиш ново ЕКУ от друга кола, някои модели на ФВ са идентични за колата на която са произведени....ако го сложиш на друга кола ще трябва да се разкодира или нещо такова..... даже ако не се лъжа наскоро един немец нарече такова нещо WEGFAHRSPERE, което аз все си мислех че се отнася за ходовата част..... 

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wegfahrsperre e имобилайзерът- да наистина трябва да се прекодира но не го правят само в Юнитрейд занчи с помоща на лаптоп с инсталиран VAG COM или подобна програма има ги фри в нета се изчита паметта на твоя комп. и се сейва после паметта на новия се изтрива и се записват твоите данни при това положение ще трябва да се "запознава" и имобилайзера за което ще ти е нужен ПИН кода му-това е в общи линии винаги може да изникне и нещо странично ако срещнеш трудност свиркай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:Wegfahrsperre e имобилайзерът- да наистина трябва да се прекодира но не го правят само в Юнитрейд занчи с помоща на лаптоп с инсталиран VAG COM или подобна програма има ги фри в нета се изчита паметта на твоя комп. и се сейва после паметта на новия се изтрива и се записват твоите данни при това положение ще трябва да се "запознава" и имобилайзера за което ще ти е нужен ПИН кода му-това е в общи линии винаги може да изникне и нещо странично ако срещнеш трудност свиркай
Добре де, той и да прочете компа с Ваг-а и да си вземе инфото, после нали някой трябва да му "флашне" чипа за да може да се пише наново, а в този случай оригиналния не позволява такава опция а иска направо нов чип......
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”