Голф 4 АКL волан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 АКL волан
Колеги когато карам с над 100 км/ч и при рязко натискане на спирачките волана тресе, което ме навежда на криви дискове.Но не ми е ясно защо като карам бавно и и минавам през неравности по пътя и волана пак тресe и вибрира и всичко се усеща в него,това от някакви тампони или накрайници ли е??? Гумите са нови балансирани,когато пътя е равен с колкото и да карам не потрепва волана.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Re: Голф 4 АКL волан
Свали спирачните дискове и ги огледай :
1.Ако са криви,си личи къде са опирали накладките и къде не ,изглеждат на петна.
2.Ако имат равномерно износване ,причината е друга.
1.Ако са криви,си личи къде са опирали накладките и къде не ,изглеждат на петна.
2.Ако имат равномерно износване ,причината е друга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nevenrapof написа:Колеги когато карам с над 100 км/ч и при рязко натискане на спирачките волана тресе, което ме навежда на криви дискове.Но не ми е ясно защо като карам бавно и и минавам през неравности по пътя и волана пак тресe и вибрира и всичко се усеща в него,това от някакви тампони или накрайници ли е??? Гумите са нови балансирани,когато пътя е равен с колкото и да карам не потрепва волана.
Аз го имам същия проблем- последно ми казаха да видя тампона с лагера на амортисьора от дясно , че там се чува по неравностите, иначе прегледаха- всичко си е здраво, а не мисля, че ако проблема ни идва от дисковете , ще се чува тропане по неравен път!
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А баланс на джанти и гуми...... измери си дебелината на дисковете мисля че ако са под 18 мм са за смяна по спомен
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”