Голф 4 АКL волан

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nevenrapof
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 АКL волан

Мнениеот nevenrapof » Съб 15 авг 2009 17:53

Колеги когато карам с над 100 км/ч и при рязко натискане на спирачките волана тресе, което ме навежда на криви дискове.Но не ми е ясно защо като карам бавно и и минавам през неравности по пътя и волана пак тресe и вибрира и всичко се усеща в него,това от някакви тампони или накрайници ли е??? Гумите са нови балансирани,когато пътя е равен с колкото и да карам не потрепва волана.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Голф 4 АКL волан

Мнениеот dokros » Съб 15 авг 2009 20:53

Свали спирачните дискове и ги огледай :
1.Ако са криви,си личи къде са опирали накладките и къде не ,изглеждат на петна.
2.Ако имат равномерно износване ,причината е друга.

Rosen Todorov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosen Todorov » Пон 24 авг 2009 15:28

nevenrapof написа:Колеги когато карам с над 100 км/ч и при рязко натискане на спирачките волана тресе, което ме навежда на криви дискове.Но не ми е ясно защо като карам бавно и и минавам през неравности по пътя и волана пак тресe и вибрира и всичко се усеща в него,това от някакви тампони или накрайници ли е??? Гумите са нови балансирани,когато пътя е равен с колкото и да карам не потрепва волана.

Аз го имам същия проблем- последно ми казаха да видя тампона с лагера на амортисьора от дясно , че там се чува по неравностите, иначе прегледаха- всичко си е здраво, а не мисля, че ако проблема ни идва от дисковете , ще се чува тропане по неравен път!

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 24 авг 2009 21:12

А баланс на джанти и гуми...... измери си дебелината на дисковете мисля че ако са под 18 мм са за смяна по спомен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”