Чувал съм, че с дизелова скоростна кутия бензинов автомобил "върви" повече от колкото с оригиналната... Тогава фабрично защо не слагат такива кутии. Къде е уловката?
Аз бих се зарадвал на една кутия от Renault Master 2.2 dCi 6 степенна...
Бензинов двигател + дизелова скоростна кутия = ?
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
- ivodemirov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CFFB 2010
Ами дизеловата скоростна кутия би била ужасно неподходяща, според мен, понеже предавателните и числа са предвидени за дизелов двигател, който както всички знаят е по-нискооборотен от бензиновия. Ако я монтираш на бензинов двигател скоростите ще станат мноооооооого дълги, ще се получи следната ситуация: караш с 2000 оборота на 5та а ще се движиш с 140 (примерно) - ясно ти става че двигателя ще бъде много натоварен почти постоянно, вседствие на ниските обороти, което води до лоши последици, да не говорим за ускорението, което ще е безумно слабо - от 0 до 100км/час ще ускоряваш за...две седмици
Обратно - ако сложиш бензинова скоростна кутия на дизелов агрегат, тогава ще получиш много, много къси скорости...ще караш на 5та с 3500 оборота и че се движиш с 90 км/час
(примерно), и няма да ти се налага въобще да включваш 1ва, а може би и 2ра...
Мое мнение е, че няма смисъл да се бъркаме в работата на инженерите, особено на немските, хората учат толкова години и много добре си знаят да оразмеряват двигатели и скоростни кутии....
Обратно - ако сложиш бензинова скоростна кутия на дизелов агрегат, тогава ще получиш много, много къси скорости...ще караш на 5та с 3500 оборота и че се движиш с 90 км/час
Мое мнение е, че няма смисъл да се бъркаме в работата на инженерите, особено на немските, хората учат толкова години и много добре си знаят да оразмеряват двигатели и скоростни кутии....
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=12658&postdays=0&postorder=asc&start=0
Вижте това. Пича, който си продава Голфето е написал, че е със скоростна кутия на Г3 турбо дизел...някъде по-нататък в темата беше споменал, че със старата кутия повече от 230 не е могъл да вдигне, пък с дизеловата до 240 е стигал...
Вижте това. Пича, който си продава Голфето е написал, че е със скоростна кутия на Г3 турбо дизел...някъде по-нататък в темата беше споменал, че със старата кутия повече от 230 не е могъл да вдигне, пък с дизеловата до 240 е стигал...
- KoIoTa_KoIo
- Автомобил:
- Двигател:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ами май имаше един показател дето се казваше максимален въртящ момент при съответните обороти и тъй като в някои отношения той е доста по важен от максималната мощност, предавателните числа на отделните предавки са разчетени именно на базата на това.....ееее- като сравним този така важен показател при дизелов и при бензинов двигател(пък дори и при различните модели бензинови) съвсем ясно се вижда ,че въпросната процедура на подмяна на скоростната кутия е просто безсмислица....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”