горивен филтър-местонахождение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emaroni
Автомобил:
Двигател:

горивен филтър-местонахождение

Мнениеот emaroni » Чет 13 сеп 2007 19:47

Здравейте колеги,може ли някой да ми каже къде се намира горивния филтър на двигател ABS и лесно ли се сменя? bosh добри ли са?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 13 сеп 2007 19:50

Намира се до задна дясна гума.Според годината може да е в пластмасов кожух,може и да е без.Хубави филтри - МАНН.Сменя се лесно - ключ 13 за скобата и отвертка за скобите на маркучите.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 13 сеп 2007 20:02

andro_ написа:Намира се до задна дясна гума.Според годината може да е в пластмасов кожух,може и да е без.Хубави филтри - МАНН.Сменя се лесно - ключ 13 за скобата и отвертка за скобите на маркучите.
    Само една добавка, щом двиг. е ABS значи колата е на 12-15г значи вместо ключ 13 по вероятно ще му трябва секач за скобата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 13 сеп 2007 20:06

Теодор написа:
andro_ написа:Намира се до задна дясна гума.Според годината може да е в пластмасов кожух,може и да е без.Хубави филтри - МАНН.Сменя се лесно - ключ 13 за скобата и отвертка за скобите на маркучите.
    Само една добавка, щом двиг. е ABS значи колата е на 12-15г значи вместо ключ 13 по вероятно ще му трябва секач за скобата.

:lol:
Аз съм с пластмасовия корпус и двата му болта се развиха лесно.
Но за сметка на това всеки,повтарям, всеки останал болт и гайка,които съм развивал по окачване или спирачки са адски стегнати и не знам причината за това.Вече скапах 2 болта,държащи скобите на спир.апарати - такива с шестограм...А ползвам качествени инструменти... и 1 м лост :shock .

Потребителски аватар
emaroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emaroni » Чет 13 сеп 2007 21:20

Мерси колеги,утре ще се пробвам на канала.

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Чет 13 сеп 2007 23:15

Прав е колегата за секача!А ако е наистина този модел,който си мисля,ще е страшно.Щото ако много напъваш ще скъсаш холендрите на тръбите и край!Освен това бачкай с дрехи без ръкави!Съвет.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”