Ходова част ?
Ходова част ?
Здравейте, Vento-то ми е много ниско отзад и високо отпред. Така го купих. Не мисля че това е нормално, защото е по ниско разни BMW-та които би трябвало да са спортни и доста ниски коли. Един бордюр не мога да кача без да опре. Карал сам и доста други коли.. Ходих при майстор, който ми обясни че пружините били ОК и трябвало да ми направи някви капачки с които да повдигне колата, защото дори да вземе пружини те щели да са по ниски от сегашните (които са стандартни) ??? Та въпроса ми е, нормално ли е това ? Бихте ли препоръчали свестен сервиз за пружини и ходова част?
Пита й и ти отговарят !
Значи, вариантите са два:
1. Замерваш диаметъра на амортесиора между задния мост и голямата талерка / шайба / под пружината. Тоест замерваш диаметъра на тялото. При мен е 39мм. намираш тръба с този диаметър и режеш 20 мм = 2см. След което това патче се нахлузва между талерката /тя се избива от амортесиора/ и едни разширения на тялото на амортесиора върху които ляга талерката. Така се пвдига с 2см. , но работата си е доста и се откачва целият амортесиор + пружината. Обикновено в сервиси където сменят амортесиори.
2. Намираш пружини от пасат и процедурата се повтаря.
Значи, вариантите са два:
1. Замерваш диаметъра на амортесиора между задния мост и голямата талерка / шайба / под пружината. Тоест замерваш диаметъра на тялото. При мен е 39мм. намираш тръба с този диаметър и режеш 20 мм = 2см. След което това патче се нахлузва между талерката /тя се избива от амортесиора/ и едни разширения на тялото на амортесиора върху които ляга талерката. Така се пвдига с 2см. , но работата си е доста и се откачва целият амортесиор + пружината. Обикновено в сервиси където сменят амортесиори.
2. Намираш пружини от пасат и процедурата се повтаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И сега кое те притеснява - високата предница ,или ниската задница (шегичка), колега барано е по окачването - има нещо , което не е за нея, я пружини , я некоя тежка газова (метанова ) бутилка
Пружините са цветово маркирани за всеки модел ,не помня точно, но има инфо из форума .Това е заради различна тежест на задници и предници на моделите.А как ти провериха твоите , предполагам само с бегъл поглед под калника 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”