Проблем с вентилатора на парното...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вентилатора на парното...

Мнениеот DEKSTAR » Чет 20 сеп 2007 14:26

Здравейте колеги. :)
Имам проблем с вентилатора на парното,значи тази сутрин се качвам в колата паля и си пуснах CD-то и парното на 2-ра степен и тръгнах.Карам си аз и постепенно стъклата почнаха да се изпотяват и какво се оказа като спрях музиката разбрах,че вентилатора на парното не духа изобщо на нито една от степените.:? Сутринта не ми се занимаваше и първото,за което си помислих беше предпазителя/№19/ и преди малко като се прибрах реших да видя дали действително проблема е от там.След като извадих предпазителя се оказа,че е здрав и започнах да се чудя от какво може да е.Реших да пробвам с по мощен предпазител от този който беше там/15А/ сложих 20А и вентилатора тръгна/и 4-рите степени/ след,което го спрях,запалих колата и го пускам но не тръгва.:evil:
Кажете според вас от какво е изчетох темите за подобни проблеми но не намерих такава с аналогичен на нея.Сега мисля да проверя с мултицет идват ли 12в до куплонга с предпазителя за вентилатора да не би да има слаба връзка и тя да прави проблеми,щом един път тръгва а после неще.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 20 сеп 2007 14:33

И аз си мисля за възможноа хлабава връзка в държача за предпазителя. Лошото е, че, ако е от това, то ще се нагрява на това място, ще става все по-хлабава и накрая може д разтопи пластмасата! :( Опътай да стегнеш пластинките, като бръкнеш с нещо тънко.
Ако не стане, проверявай дли нагрява предпазителчето и ако да- вкарай няколко нишки от многожилен проводник просто да уплътни хлабавината.
И все пак... подготви се психически за ново табло след време!
Друга възможност да ти работи вентилатора при изключен мотор, а да не работи при включен е да се е откачила някоя маса от някъде и да затваря през товар, който после се захранва и престава да подава маса.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 20 сеп 2007 14:38

Да radotom както винаги е абсолютно точен....най-лошото при правия ток с голям ампераж е хлабавата връзка(така поне са ме учили приятели електрици)и то масата.....
Най-вероятно е това и като пипаш предпазителя хлабината се обира за момент и после пак се появява от вибрациите....при мен на една от предишните ми коли по тази причиниа стана точно това което описа РАДО...буквално замириса на изгоряло и пластмаса и се стопи основата на куплунга на предпазителя...та внимавай това да не стане....

Последна промяна от joker на Чет 20 сеп 2007 15:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 20 сеп 2007 15:09

Мерси за бързите отговори.Проблема е точно от хлабава връзка в държача на предпазителя с едно шило по прибрах пластинките и сега е 6.:D
radotom проверих дали се нагрява предпазителя и не беше изобщо топъл а вентилатора работи 15-20 мин.Но все пак ще го наблюдавам.:wink:
Може да заключвате. :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”