Пресвяткване на лампата за маслото
Пресвяткване на лампата за маслото
Колеги имате ли на представа защо ми пресвяква лампата за маслото ? Днес съм изминал 200 км и почти като тръгнах почна да ми пресветва лампата.А аз го смених преди 1 седмица заедно с всичките му простотии.Както карам на 5-та и като ми пресветне натискам съединителя вкарвам я на 5 хил. оборота и се оправя (спира да свети) и след малко пак същото.През целия път ми мига от време на време. От кво може да е това бахти лампата смотана. Утре сутринта като изтине колата ще проверя дали някъде е текло масло под нея или дали е омаслен мотора както и нивото на маслото.Иначе проблеми с вървежа, бръмченето няма. Върви си както трябва. Много ме изнерви
Ако можете кажете от кво може да е че след 3 дена се пребирам и пак 200 км ще трябва да мина. А не искам нещо да стане на пътя да се чудя кво да правя тогава.
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
виждал съм подобен проблем с 1.4 голф, когато е топъл само двигателя ти го прави, кажи ми с какво масло си , може да е прекалено рядко маслото и като загрее колата помпата вече поизносена да не прай налягане, ламарината на картера дето успокоява маслото на местото ли си е. според мен ако не губи масло от някъде най лошия случай е помпа най добрия по гъсто масло да ти трябва
Re: Пресвяткване на лампата за маслото
xP_NiRee написа: А аз го смених преди 1 седмица заедно с всичките му простотии.
Най-вероятно е от шибан маслен филтър
Grizzlito написа:ама какво е 10-40W , 5-40W . 15-40W, 15-50W че може и от това да по редките масла на двигатели непредвидени за тях като загрее на дълъг път и почва да не може да качи налягане чат пат случвало се е
Точно така прави като загрее тогава почва да светва иначе няма проблем
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
jetta75 написа:Смене си масления филтър.Сложи си оригинален на VW или Mahle от Даскалов.Ако е синтетично маслото?Какъв е вискозитета на маслото?
Така, така, сменяй филтри и карай! И накрая като престържеш колянов вал, смениш биелни, основни лагери и маслена помпа ша са оправи
Престанете да пишете глупости за масления филтър щото от подобни "умни" съвети има доста окотени мотори!
Някой да си е дал труда да погледне това:
http://vwclub.bg/articles.php?id=1
Седи заковано най-отгоре от поне 3 години!
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”