Стъпково моторче голф 3-хелп!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zelen
Автомобил:
Двигател:

Стъпково моторче голф 3-хелп!

Мнениеот zelen » Пон 17 сеп 2007 15:45

Значи следната ситуация изплиущава ми моторчето и колата започва да не даржи ниските обороти.Така после си купих за 60 кинта от варненска автоморга и съответно то даржа 1 седмицаи саща работа.Ходих на маистори не знаят къв е проблема и така отидах при един еладжия и тои ми разясни че просто времето и на двете моточета е дошло ватре са се изпаржили от високото напрежение.Че, ватре има ел.мотор4е на бош пише johnson и отдоло 13 в .Искам да си порачам такова ако някои знае от каде още неска го порачвам

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 17 сеп 2007 15:55

Дай пари,купи ново бошовско.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 17 сеп 2007 15:57

само че виж колко пиново е твойто преди да взимаш :wink:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пон 17 сеп 2007 16:45

За моторчето и аз така. Дадох 200 лв за ново 6 пиново.
След това отворих старото, двигателчето работеше и забчатките бяха ок... но откъм капсулованата платка се носеше лек аромат на изгоряло...
Най-добре не си прави експерименти, новото е скъпо, но за старите гаранзция няма.

Потребителски аватар
zelen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelen » Пон 17 сеп 2007 18:21

Теи колеги раотата чок сериозна аз ходех на магазина казаха 380 кинта.Теи вече си намерех сащото моторче Johnson на Bosh в бг за 5.40 лв чиста кирия на по хубо от туи здраве му кажи.Сащо така пасващи на тези моторчета са някои от видеота Sharp и някои сушоари

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 17 сеп 2007 18:27

zelen написа:Теи колеги раотата чок сериозна аз ходех на магазина казаха 380 кинта.Теи вече си намерех сащото моторче Johnson на Bosh в бг за 5.40 лв чиста кирия на по хубо от туи здраве му кажи.Сащо така пасващи на тези моторчета са някои от видеота Sharp и някои сушоари

Сменяй,но пак ще се ядосваш след време (звездите ми го казват).
Може пък да имаш късмет.
А защо е изгоряло моторчето?Силен ток?В Бош сервизите могат да замерят ЕКУ-то,ако им се занимава.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 17 сеп 2007 18:46

Преди да го сложиш задължително накисваш в коресилин но не и тази част където е моторчето а механичната.Причината за изгаряне на тези стъпкови мотори е именно замърсяването даже профилактично е хубаво да се сваля и кисне в коресилин на определен период от време.Да речем например 15-20хил.км. :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 17 сеп 2007 22:15

sebastianz55 написа:За моторчето и аз така. Дадох 200 лв за ново 6 пиново.
След това отворих старото, двигателчето работеше и забчатките бяха ок... но откъм капсулованата платка се носеше лек аромат на изгоряло...
Най-добре не си прави експерименти, новото е скъпо, но за старите гаранзция няма.

200 лв!!!!!!..стига бе..моргите са пълни с такива моторчета по 40 лв.....и лесно се проверяват дали са читави...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 18 сеп 2007 8:54

joker написа:
sebastianz55 написа: 200 лв за ново 6 пиново.

200 лв!!!!!!..стига бе..моргите са пълни с такива моторчета по 40 лв.....и лесно се проверяват дали са читави...

6-пиново трудно ще намериш по моргите, търсил ли си?

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 18 сеп 2007 9:27

zelen написа:Теи колеги раотата чок сериозна аз ходех на магазина казаха 380 кинта.Теи вече си намерех сащото моторче Johnson на Bosh в бг за 5.40 лв чиста кирия на по хубо от туи здраве му кажи.Сащо така пасващи на тези моторчета са някои от видеота Sharp и някои сушоари

Нещо не чактисвам - взел си го за 5 кинта ли? :shock И става от видео? - питам щото незнам какво представлява колега - моля те сподели пък и ако му джаснеш и едно фото цена няма да имаш.....

Потребителски аватар
zelen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelen » Вто 18 сеп 2007 14:43

MobilLife написа:

Нещо не чактисвам - взел си го за 5 кинта ли? :shock И става от видео? - питам щото незнам какво представлява колега - моля те сподели пък и ако му джаснеш и едно фото цена няма да имаш.....
Колег значи стапковия мотор е една черна пласмасова кутиика ватре има Моторче платчица механика(Две забни колеленца -пластмасови) и едно като палче с пружинка на него.Това палче при ниски обороти искача бута жилото на газта и даржи едни обороти(поне така мисля де ).Значи аз си намерих такова моторче за 5 лв то работи на 13 в и има значение вече какви оброти туи онуи..Обаче в последствие разбрах че това не е стапков мотор а колекторен защото има четки и още ко беше забраех.А е с 6 крачета защото връщало обратна инфирмация към компиутара

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”