проблем с ел съклата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
go6u
Автомобил:
Двигател:

проблем с ел съклата

Мнениеот go6u » Пон 17 сеп 2007 22:39

днес ми се прецака шофьорския прозорец. свалих го иповече не щя да се дигне. моторчето върти обаче прозореца не мърда. според мен проблема е в жилата или са се оплели нещо или имам скъсано.
някой може ли да ми препоръча къде да го закарам да ми го оправят.

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Пон 17 сеп 2007 22:59

Колега дръпни си маншона на вратата където влизат кабелите в купето и виж да нямаш прекъснат кабел.Аз имах същият проблем и се оказа че имам пречупен кабел.Моите механизми са с модулконфорт и този кабел захранвал този модул

Потребителски аватар
go6u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6u » Пон 17 сеп 2007 23:13

то моторчето жужи. при това в момента е махната кората и са откачени част от жилата за да мога да си затворя прозороца.
иначе се опъва жилото но мн малко и не движи прозореца.
като махнах кората преди да откача жилата си играх около час и единственото което постигнах е да заграее моторчето.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 17 сеп 2007 23:17

Жилото ти е скъсано.Лошо е,че си мъчил после да отваряш и затваряш.Пластмасовата ролка с каналите се поврежда.Но нищо,дано имаш късмет и се разминеш само с жило.
Да знаеш от мен - стар механизъм от моргата е по-хубав от нов Топран.

Потребителски аватар
go6u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6u » Пон 17 сеп 2007 23:19

цени на нов и стар механизъм? някой да ми го монтира?
:(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 17 сеп 2007 23:21

go6u написа:цени на нов и стар механизъм? някой да ми го монтира?
:(

Топрана е 70-80 лв нов,при мен изкара 1 година.
Не знам кой да ти монтира,аз вече толкова пъти сам си ги правя,че :014:

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Вто 18 сеп 2007 10:50

Ако ти е близо и удобно в Сухата река мога да ти препоръчам човек дето да ти намери механизъм и да ти го монтира – втора употреба с монтажа – 60 лв.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 18 сеп 2007 11:15

Jorge написа:Ако ти е близо и удобно в Сухата река мога да ти препоръчам човек дето да ти намери механизъм и да ти го монтира – втора употреба с монтажа – 60 лв.

Колега аз съм заинтересуван от подобен механизъм защото на моя зъбците на ролката прескачат. Ако можеш да ми кажеш цена на механизма, щото имам човек за монтаж!

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Вто 18 сеп 2007 11:46

Отделно механизма не мога да ти кажа колко е понеже той ми каза тогава тая цена (това беше тая година пролетта) за механизма и работата и на мене ми се видя прилична (щото по-миналата година дадох 75 лв. за Топрана тъп), а освен това ми беше омръзнало да се занимавам с тия глупости и направо му казах и да ми го монтира! Иначе човека се казва Люси, тел. 0888244671 и се намира в един блок на тая улица дето е успоредна на Слатинската река между Ботевградско шосе и ул. Тодорини кукли.

ПП Ето и един друг вариант за тая ролка, но ти си прецени - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=23279

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЛЛЛ

Мнениеот XIKS » Вто 18 сеп 2007 12:03

andro_ написа:Жилото ти е скъсано.Лошо е,че си мъчил после да отваряш и затваряш.Пластмасовата ролка с каналите се поврежда.Но нищо,дано имаш късмет и се разминеш само с жило.

ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ ЧЕ Е СКЪСАНО ЖИЛОТО КОЛЕГА МОЖЕ ДА Е ДРУГО

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: ЛЛЛ

Мнениеот andro_ » Вто 18 сеп 2007 12:15

XIKS написа:
andro_ написа:Жилото ти е скъсано.Лошо е,че си мъчил после да отваряш и затваряш.Пластмасовата ролка с каналите се поврежда.Но нищо,дано имаш късмет и се разминеш само с жило.

ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ ЧЕ Е СКЪСАНО ЖИЛОТО КОЛЕГА МОЖЕ ДА Е ДРУГО

Това е,ако са счупени обтегачите стъклото все пак ще мърда.
На мен ми се е късало жилото така,моторчето си върти,докато не намотае хубаво жилото около ролката и те се скапва.Затова,като се скапят - по - добре е да не се мъчат.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллл

Мнениеот XIKS » Вто 18 сеп 2007 12:43

на моторчето нали се надева главната ролка голямата тя влиза на едни шлици в моторчето и то я върти бяха ми се откъртили шлиците и останали вътре в моторчето ...демик моторчето си върти ма неможе да задвижи ролката и тя съответно жилото.....такаче може и да не е жило колега моторчето пак си върти

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: ллл

Мнениеот andro_ » Вто 18 сеп 2007 12:47

XIKS написа:на моторчето нали се надева главната ролка голямата тя влиза на едни шлици в моторчето и то я върти бяха ми се откъртили шлиците и останали вътре в моторчето ...демик моторчето си върти ма неможе да задвижи ролката и тя съответно жилото.....такаче може и да не е жило колега моторчето пак си върти

Да,не се бях замислил,прав си,но ще щрака яко,докато върти.За да се счупят шлиците е имало причина.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллл

Мнениеот XIKS » Вто 18 сеп 2007 12:54

Изображение
тва е твоя човек колега момчето е инжинер и си разбира мвого от работата и ти дава гаранциона карта с една година гаранция

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ллл

Мнениеот XIKS » Вто 18 сеп 2007 12:59

andro_ написа:
XIKS написа:на моторчето нали се надева главната ролка голямата тя влиза на едни шлици в моторчето и то я върти бяха ми се откъртили шлиците и останали вътре в моторчето ...демик моторчето си върти ма неможе да задвижи ролката и тя съответно жилото.....такаче може и да не е жило колега моторчето пак си върти

Да,не се бях замислил,прав си,но ще щрака яко,докато върти.За да се счупят шлиците е имало причина.

имало е причина едната малка ролка по водачите се беше преебала и не се въртеше колега и точно там се получава напъване и от там идва напрежението на голямата ролка немога да намеря снимки бях снимал всичко като се прееба чусе само пук и викам айде жило моторчето нещрака а само се чува как върти дано помогнем на колегата оставих кординати на майстора

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”