смяна на масло как???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Liparo
Автомобил:
Двигател:

смяна на масло как???

Мнениеот Liparo » Чет 27 сеп 2007 7:51

Как да си източа маслото понеже съм решил да го сменям а и от старото ми показва на минимум и ми е на свършване та как да го източа за да си сложа друго по скъпо :)
мерси карам джета 2-ка

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 27 сеп 2007 8:11

Най-лесният начин е да отидеш да ти го сменят, като съответно няма да се изцапаш, а ще си пиеш кафенцето отстрани...заедно с масления филтър смяната ще ти коства 7-8лв + цената на кафенцето, а ако си купиш маслото от конкретен сервиз ти го сменят и без пари...! Далаверен зи битте, я-яяя, шнелер, шнелер, дас ист фантастиш! :019:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 27 сеп 2007 8:13

не си написал на кое.на мотора от пробката го оставяш хубаво да се източи след което сменяш филтър маслен(аз го пълня преди да го сложа)
затягаш го хубаво слагаш пробката наливаш маслото и готово.
на ск.кутия има пробка с вътрешен шестограм 17 от долу.развиваш (при загрято масло)източваш,завиваш.от страни има друга шестограм 17 отвиваш и с фуния пречупена наливаш докато не потече от там.при по старите ск. кутий се налива допълнително масло от жилото за скоростомера ( 0.5 л)

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 27 сеп 2007 8:13

Ами отвиваш капачката за наливане, слагаш някаква садинка под картера, развиваш пробката на картера и чакаш да се изтече. Махаш стария филтър, завиваш новия, наливаш масло и караш. Или просто се прежали 5 лв и ще ти го сменят за <5 мин.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”