прясно взет голф тройка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

прясно взет голф тройка

Мнениеот Zloto » Сря 19 сеп 2007 19:34

Здраевйте хора от една седмица някъде и аз съм горд собственик на голф 3 ка :))))
ама нешо скоростите ми не включват добре искам да промия скоростната кутия и да сипя ново масло без да свалям скоростната кутия. въпроса ми е има ли смисъл или само да сменя маслото
скоростната кутия е 5 степенна
и ако трябва да се промие как става това а и къде се намира пропката за източване на маслото от скоростната кутия търсих я отдолу но не я видях дайте малко акъл ще съм ви благодарен :)

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 19 сеп 2007 19:43

колега пробвай с търсачка много е дискутирана темата.иначе по вероятния начин е да се регулира скоростния лост-или по точно от към щангите

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 19 сеп 2007 19:44

Има смисъл да.Ползвай търсачката за повече инфо.
Отстрани се налива,отдолу се излива.Пробки с шестограм 17 мм.Давай.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 20 сеп 2007 8:50

Новото масло да е 75w90 :wink: Успех

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот Zloto » Чет 20 сеп 2007 11:50

pas1.8mi написа:Новото масло да е 75w90 :wink: Успех

Смятам да му сложа и газова уредба и някъде прочетох че имало специално масло за двигатели който работят с газ това вярно ли е и ако ДА какво масло да търся тогава

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 20 сеп 2007 12:04

Между другото ако сам ще се занимаваш да си я правиш може да ти помогна с каквото мога.Като за начало ако кутията е с пробки като на Пасат-а ти е необходим шестограм 17мм (имам и ти го давам ако ти трябва).Източваш старото масло и наливаш ново.Аз лично си взех и две добавки на STP с тефлон и някаква друга и честно казано имаше ефект като ги сипах заедно с новото масло.Цента на двете заедно беше около 25лв.Едното е една малка тубичка(25 или 50мл) а другото е голяма туба (е чак голяма 300мл е).
По повод газовата ако си с моноинжекция може да си приказваме за газова понеже и аз сега се боря с моя да го газифицирам ама не смея да го дам в ръцете на газаджиите.
Иначе и аз съм чувал че има специални масла за каране на газ ама аз лично не виждам особен смисъл при положение че нормално полусинтетично масло има много по-дълъг живот при каране на газ спрямо каране на бензин (няма толкова сажди при горенето).
Успех!

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zloto » Чет 20 сеп 2007 12:40

zfa159 написа:Между другото ако сам ще се занимаваш да си я правиш може да ти помогна с каквото мога.Като за начало ако кутията е с пробки като на Пасат-а ти е необходим шестограм 17мм (имам и ти го давам ако ти трябва).Източваш старото масло и наливаш ново.Аз лично си взех и две добавки на STP с тефлон и някаква друга и честно казано имаше ефект като ги сипах заедно с новото масло.Цента на двете заедно беше около 25лв.Едното е една малка тубичка(25 или 50мл) а другото е голяма туба (е чак голяма 300мл е).
По повод газовата ако си с моноинжекция може да си приказваме за газова понеже и аз сега се боря с моя да го газифицирам ама не смея да го дам в ръцете на газаджиите.
Иначе и аз съм чувал че има специални масла за каране на газ ама аз лично не виждам особен смисъл при положение че нормално полусинтетично масло има много по-дълъг живот при каране на газ спрямо каране на бензин (няма толкова сажди при горенето).
Успех!

не газовата уредба ще я дам да я правят газаджии щото има и гаранция след това един приятел ми каза на едно място дето г правят и за кадърни
а иначе маслото сам ще си го сменя естествено
имам инструменти благодаря :)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 20 сеп 2007 13:56

Но проблема с превклюването на скоростите ще си остане, защото най-вероятно е по лостовата система. Освен това има голяма вероятност да не успееш да вкараш 2 литра и още към 1.5 да почне да излиза. В този случай продължаваш наливането през вентилационния отвор. :wink: Разбира се можеше да споменеш с какъв мотор е голфа.

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zloto » Чет 20 сеп 2007 13:59

dj_tuhla написа:Но проблема с превклюването на скоростите ще си остане, защото най-вероятно е по лостовата система. Освен това има голяма вероятност да не успееш да вкараш 2 литра и още към 1.5 да почне да излиза. В този случай продължаваш наливането през вентилационния отвор. :wink:

вентилационния отвор е една пластмасова капачка най -отгоре на скоростната кутия нали Сори за тъпите въпроси ама като не разбирам какво да се прави

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 20 сеп 2007 14:13

Zloto написа:
dj_tuhla написа:Но проблема с превклюването на скоростите ще си остане, защото най-вероятно е по лостовата система. Освен това има голяма вероятност да не успееш да вкараш 2 литра и още към 1.5 да почне да излиза. В този случай продължаваш наливането през вентилационния отвор. :wink:

вентилационния отвор е една пластмасова капачка най -отгоре на скоростната кутия нали Сори за тъпите въпроси ама като не разбирам какво да се прави

Слушай dj_tuhla!!!!!!!И ще разбереш !!!Мисля,че той е най-точен за твоя проблем....преди да пипаш каквото и да било на скоростната кутия откачи лостовата система от изходящия лост на скростната кутия и превключвай директно оттам с ръка...ако оттам се включва лесно най-вероятно е лостовата система...като почетеш из форума ще видиш,че това е чест дефект на дълго употребяваните Голфове...и все пак смени си маслото с 75W90.....влизат си спокойно точно 1.9 л...за улеснение може леко да я повдигнеш иначе през вентилационния отвор рискуваш да я препълниш.....
Ама ако не разбираш не се захващай сам......

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zloto » Чет 20 сеп 2007 14:25

Благодаря ти засега ще сменя маслото най напред и ще видя ако не се оправи от това ще базикам лостовете но ще питам пак как става или ще я закарам при някой майстор
благодаря пак

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 20 сеп 2007 14:27

Zloto написа:Благодаря ти засега ще сменя маслото най напред и ще видя ако не се оправи от това ще базикам лостовете но ще питам пак как става или ще я закарам при някой майстор
благодаря пак

не се бъзикат бе човек...наведи се под капака и откачи от скоростната кутия последното звено на лостовата система ..размърдай лостчето на предавките и ще разбереш много бързо....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 20 сеп 2007 22:09

Zloto написа:вентилационния отвор е една пластмасова капачка най -отгоре на скоростната кутия нали Сори за тъпите въпроси ама като не разбирам какво да се прави

Сакън, не там :shock

Пак е пластмасово но е малко и черно. Но аз говоря ако си с подобни на мойте скорости. Ти така и не каза какъв е мотора. И най-добре иди при някой да ти извърши тези операций. Ваското1 или Люси в орландовци ако не ти се чака - няма да ти вземат скъпо а и друго може да ти прегледат и посъветват:)

успех.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Пет 21 сеп 2007 1:02

Ае аз си взех голфа преди 4 дена и искам да попитам нещо повече за двигателя. Колата е голф3 97ма година 1.6 АЕЕ. Този двигател какъв е ? нещо повече за него ? моно, само инжекция или карбуратор :? И какво ще означава това Movie дето го пише на колата ми ? виждал съм на това място да пише Bon Jovi ili Pink Floyd :?: :shock

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zloto » Пет 21 сеп 2007 10:49

dj_tuhla написа:
Zloto написа:вентилационния отвор е една пластмасова капачка най -отгоре на скоростната кутия нали Сори за тъпите въпроси ама като не разбирам какво да се прави

Сакън, не там :shock

Пак е пластмасово но е малко и черно. Но аз говоря ако си с подобни на мойте скорости. Ти така и не каза какъв е мотора. И най-добре иди при някой да ти извърши тези операций. Ваското1 или Люси в орландовци ако не ти се чака - няма да ти вземат скъпо а и друго може да ти прегледат и посъветват:)

успех.

1,8 бензин моноинжекция 94 година

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”