От кьм двигателя взе да румоли.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От кьм двигателя взе да румоли.
Приятели тази сутрин в дьжда жена ми като запали, се чу едно свирукане, вииииииу, вииииу-обаче аз продьлжих да спя(щот снощи ми доиде в повече антибиотика).Врьща се тая вечер колата яко ромоли,а сиктир викам си аз ве , всичко е сменено,ангренажи, ролка, още една ролка там паразитна ли беше как. И това не е всичко вика ела да видиш , като си сложиш крака на задната гума като натиснеш(отсрани имам предвид)прави лак-лак а стига ве разтреперах се. Даите да видим защо става така,за мене е пак някоя ролка ама нали уж ги гледаха ве да го е......а. А пьк задницата що играи, тя пьк какьв зор видя. Колеги кои каквото има да казва да казва все ще е за добро.Благодаря ви предварително.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи като я взех преди два месеца ,се смени всичко масла , филтри,ремьк ангренажен, ремьк на динамото-тои вьрти всичко , хидравлика,климатик, динамо-пистов ремьк. Като сменяха него ремьк казаха а тука една ролка не играе роля само обтягала е за смяна , викам им сменяи, другите ги вьртяха на рька уж добре. И ангре нажната ролка е сменена.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, на ръка 'уж добре' няма!
Сменя се всичко, за да си нямаш главоболия после! Заради едно ненавреме оправено закрепвашо ухо на помпата на хидравликата аз скъсах ремък, прегрях колата и... 600 лв назад!
Вече сменям всичко профилактично! Още на първото троп или скръц!
А лагера на задната гума няма нищо общо! Просто съвпадение, но не го пренебрегвай, особено при задаващите се студове!
Сменя се всичко, за да си нямаш главоболия после! Заради едно ненавреме оправено закрепвашо ухо на помпата на хидравликата аз скъсах ремък, прегрях колата и... 600 лв назад!
А лагера на задната гума няма нищо общо! Просто съвпадение, но не го пренебрегвай, особено при задаващите се студове!
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Колега, на ръка 'уж добре' няма!
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятел, аз сьм и сменил каквото трябва на колата като за нов внос. Имал сьм доста коли и винаги сьм сменял едни и сьщи неща при покупката.Има си основни неща които трябва да се сменят , ако има отделно нещо хлоп троп и то, ама да ми казваш че трябва всичко да сменя не сьм сьгласен с теб.Извиняваи ,тя 12 годишна кочина кьт нова няма да стане дори и всичко да и смениш както се изрази ти.НЕ СИ ПРАВ ПРИЯТЕЛЮ.Ако можеш с някое предположение да помогнеш помогни, а така само да си хабим клавиатурити смисьл няма.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
slavi ivanov slavov написа:Приятел, аз сьм и сменил каквото трябва на колата като за нов внос.... Ако можеш с някое предположение да помогнеш помогни, а така само да си хабим клавиатурити смисьл няма.
Колега съгласен съм с тебе но има неща които дистанционно не могат да се определят, в твоя случай е така, докато не чуя колата не мога да предположа нищо, затова ти казах да те пратя при човек, който му вярвам, познавам и доста хора съм пратил и са доволни. Вярно е че е особняк, но иначе е майстор и знае какво прави.

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
slavi ivanov slavov написа:Извиняваи ,тя 12 годишна кочина кьт нова няма да стане дори и всичко да и смениш
Абсолюютно съгласен съм с теб! Аз за това и писах, че сменям, след като се обади нещо.
Зависи какво имаш предвид, като казваш, че на ръка всичко било наред. Това ромолене , според симтомите, както си го описал идва от нещо, задвижвано с ремък: Водна/хидравлична помпа, генератор или помпа на климатик, ако има. Не би трябвало за 2 месеца от перфектно състояние да минат в положение 'яко ромолене'. За това предположих, че може би си спестил нещо, 'щото може да кара още!' Извиняам се, ако съм те засегнал.
Явно времето на това нещо вече е свършило и някой лагер е само спомен за такъв. За това и в мокрото е просвирил ремъка, а после съвсем се е сдухал.
Начина да се ориентираш, поне е - махаш ремъците един по един (без ангренажния, разбира се), палиш и слушаш.
Ако прецениш, че ще ти е трудно сам, послушай Glove. Забелязал съм, че не говори (пише) напразно

Martos написа:Това виене при палене не ли е от разхлабен ангренажен ремък или се бъркам .
Колега, ако е разхлабен дотолкова ангренажния ремък няма да има виене, а кратко метално изтопуркване и после... тишина!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
slavi ivanov slavov написа:Казах го това на колегата от горе ти сьс червения пасат, не на теб, не си ме разбрал правилно.
Любезни ми съгражданино!!!Ако четеш внимателно постовете на "колегата с червения пасат" -сиреч radotom-има много неща да научиш от него.....а ако четеш из всички раздели на форума ще разбереш,че повечето от нас си обичат "кочините" и обичат да сменят много неща по тях за да върви колата перфектно....ти не искаш да сменяш????

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, незнам какви ролки си взел, но аз навремето си бях изпатил с една ролка уж "по евтина" на INA. След като отидох при едни некадърни майстори и те казаха че са я "позачистили" и после пак ми прави проблем си взех една на SKF и нещата си дойдоха на мястото. Ролки ментета колкото искаш. Това само го казвам и го предполагам. Незнам може и при теб да не е така.
Колата ти си е супер! Какво ти вика майстора?
Колата ти си е супер! Какво ти вика майстора?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”