Здравейте!
Лесно ли се сменят тези прословути тапи отдолу на двигателя...След като изгася колата след малко започва да прокапва антифриз под мотора, та подозирам, че са яко корозирали....

тапи на двигателя
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8560
ето една и това не е всичко
ето една и това не е всичко
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Лесно се свалят и лесно се поставят...просто е неудобно за работа....трябва да свалиш задължително и едната полуоска!
Аз сменях 3 тапи на ДВГ и 1 на всмукателните колектори....огледай и тези тапи ,защото щом са корозирали значи колата е карана с вода....голям шанс за корозия и на другите аварийни тапи...и още нещо обезателто ги намажи с металопласт(ама малко!),защото леглото на тапите също става леко шуплесто и новите тапи не лягат добре.....
Аз сменях 3 тапи на ДВГ и 1 на всмукателните колектори....огледай и тези тапи ,защото щом са корозирали значи колата е карана с вода....голям шанс за корозия и на другите аварийни тапи...и още нещо обезателто ги намажи с металопласт(ама малко!),защото леглото на тапите също става леко шуплесто и новите тапи не лягат добре.....
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
L&R написа:Тапите трябва да могат да избият, ако се повиши налягането, ако са залепени става трудно и ефекта от тях се губи.
Ох прав си ама като има леки неравности и от там понякога леко избива при високи температури на антифриза(изпитах го сам!)...неизбежни се при избиването на старите тапи...а металопласта не лепи толкова здраво ...едната тапа на колектора не беше уплътнила добре и я вадихме два пъти...пък и аз не съм сменял всички тапи и има и за избиване...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”