Проблем - нови свещи!!! - Решено!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ceenik
Автомобил: VW Touran
Двигател: BXE

Проблем - нови свещи!!! - Решено!!!

Мнениеот ceenik » Съб 13 окт 2007 12:44

Значи..... вчера си закупих, комплект нови свещи BERU Ultra X Platin - UX 79 P, и разбира се час след това бяха вече поставени на автомобила (Vento 1,6 - ABU).

Но какво се случи за нещастие..... не иска да запали с тях пустата каручка и това е..... мам....цата му!

Иначе свещите са закупени от официалният вносител и по презумция са истински! На всичкото отгоре са тези които ги дават по каталог. Ама не ще и не ще....

Дайте мнения и решения, моля...... че аз не мога да намеря изход!

П.П. Иначе със старите NGK BUR6ET, си работи екстра.... но идеята е да се сменят с нови! :(

Последна промяна от ceenik на Пон 15 окт 2007 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 13 окт 2007 14:47

добре бе мама му стара, не четете ли кви свещи трябва да се сложат? За твойто ABU се слагат някой от следните:

BOSCH W 8 DTC
BERU 14-8 DTU
Champion N 9 BYC
NGK BUR 6 ET

И от къф зор аджеба, не сложи пак BUR 6 ET които се сменят на 60 000 км? другите 3 които съм изброил се сменят на 30 000 км....абе нямам думи! Къде намери че тея БЕРУ Улта Шит стават за АБУ-то?

Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobi » Съб 13 окт 2007 14:54

И аз имах същия проблем с едни чисто нови свещи Бриск итриум платиниум. Не успях да мина и 100 км. Та накрая пак NGK BUR6ET и нещата заспаха. Зарекъл съм се повече експерименти да не правя!!! Само гледай от къде купуваш и какво купуваш, че много ментета!!!
Успех!

Потребителски аватар
ceenik

Мнениеот ceenik » Съб 13 окт 2007 14:54

Абе не че не харесвам.... NGK-то, ама ...... нали главата ми е шашава.... и реших да изпробвам тези.... пък нали уж са доказана марка и уж са платинени.... пък и в сайта са си те (по номер и т.н.)

Иначе съм си супер доволен от BUR6ET, но пустото тестване..... :banghead:

ето тука в сайта на беру.....

http://beru.com/english/produkte/produk ... ion=step04

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 13 окт 2007 14:58

Еми...NGK са си най-добри според май, откакто сложих BUR 6 ET просто луната спи, а вече са на 25 000 км :)

мда....затова трябва да се има довверие само на производител и тестваните от него компоненти. Сега тея трее си ги чукаш у главата ама нема кво да направиш...сменяй свещи и това е.

Потребителски аватар
ceenik

Мнениеот ceenik » Съб 13 окт 2007 15:13

не знам и аз какво ще ги правя..... може да ги пусна за продажба, на половината цена, може все пак на някой мотор да работят супер (нали уж са хубави (платина) ..... така като гледам ги дават и за AEE, AEA, ABU, AAM....
или да ги пробвам на венто 1,8 ААМ, ако работят (на баща ми)....

иначе днес ги пробвах пак.... и колата все пак запали.... но като и подаваш газ се дави.....
и все пак не мога да си обясня защо така се случва.... не е достатъчно силен тока за тези свещи, нещо не хубава искрата... или и аз не знам..

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 13 окт 2007 15:51

моите са юнитреидски нгк и са на 60000 нямям проблем още с тях но тази зима маи ще трябва да ги сменям вече ,а не ми се дават пак 70лв.но маи си струват парите

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 13 окт 2007 16:08

kamus11 написа:моите са юнитреидски нгк и са на 60000 нямям проблем още с тях но тази зима маи ще трябва да ги сменям вече ,а не ми се дават пак 70лв.но маи си струват парите

много скъпи са тея за 70 лв, аз последно NGK BUR 6 ET взех за 18 Евро (без отстъпката се връзваха на 55 лв грубо). Виж с търсачката имаше къде да си вземеш на по-ниска цена...

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 13 окт 2007 17:06

ми миналата год. зимата ги взех .там са скъпи, знам уно ми се наложи да ги купя щото исках оригинални.нещо ми мешаше маслото с бензин и сменях всичко наред .накрая се оказа термостат но това е др. тема

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Съб 13 окт 2007 17:56

Aз карам с по каталог, БОШ. :P

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 13 окт 2007 18:10

Авторът на темата е взел правилни свещи!В текдок-а ги има за АБУ. Вече защо не работят :roll: ?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 13 окт 2007 18:13

andro_ написа:Авторът на темата е взел правилни свещи!В текдок-а ги има за АБУ. Вече защо не работят :roll: ?

Според информацията която аз имам - не са препоръчани от VW тези свещи. Всеки произвводител може да си пише квото иска....па ако иска и за танк да напише че стават. Аз само на VW вярвам....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 13 окт 2007 18:14

buFka написа:
andro_ написа:Авторът на темата е взел правилни свещи!В текдок-а ги има за АБУ. Вече защо не работят :roll: ?

Според информацията която аз имам - не са препоръчани от VW тези свещи. Всеки произвводител може да си пише квото иска....па ако иска и за танк да напише че стават. Аз само на VW вярвам....

ОК.
Аз си перкам с Денсо и на газ и на бенз.

Потребителски аватар
ceenik

Мнениеот ceenik » Пон 15 окт 2007 11:51

Решението на проблема се оказа:

Сложих ги на (1,8 ААМ) двигател и колата заработи като котенце!
Обяснение нямам защо на моя двигател не искат ..... да работят, но сега и бащата е доволен, с новите свещи (така или иначе неговите бяха за смяна).

Важното е, че все пак им се намери приложение, а не съм се мъчил да ги продам или да си тровя нервите в магазина за някаква размяна! :lol:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 15 окт 2007 11:59

защото центровката му вероятно не е наред :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”