Задната чистачка на голф 2-ка не ми работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Задната чистачка на голф 2-ка не ми работи

Мнениеот misho_GTI » Сря 03 окт 2007 20:40

Задната чистачка на голф 2-ка не ми работи , а иначе праскалката праска. каде може да е проблема, дайте идей?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 03 окт 2007 20:45

И мойта спира два пъти. Единя път беше скъсан кабела в маншона на задната врата, адругия път ми се беше измъканло релето :dontknow:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 03 окт 2007 20:51

lozan67 написа: скъсан кабела в маншона на задната врата

:да:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Чет 04 окт 2007 7:22

Колега, първо отвори багажника, свали кората и ще видиш електромотора и рамото на чистачката. Основния проблем на задната чистачка обикновено е че клеясва. Маркирай положението на рамото, отвии гайката и освободи оста. Пробвай да въртиш на ръка. Ако е тегаво - пръскаш течност за развиване на клеясали болтове, докато освободиш, вадиш, почистваш остта, тънка грес. Както си разкачил пробваш дали върти мотора - ако не, колегата каза - маншона горе дясно и тест на електриката. Може първо бушона да провериш.... Успех

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 04 окт 2007 8:36

PitkataJoe написа:Колега, първо отвори багажника, свали кората и ще видиш електромотора и рамото на чистачката. Основния проблем на задната чистачка обикновено е че клеясва. Маркирай положението на рамото, отвии гайката и освободи оста. Пробвай да въртиш на ръка. Ако е тегаво - пръскаш течност за развиване на клеясали болтове, докато освободиш, вадиш, почистваш остта, тънка грес. Както си разкачил пробваш дали върти мотора - ако не, колегата каза - маншона горе дясно и тест на електриката. Може първо бушона да провериш.... Успех

:да: Ама също така, е повече от задължително да има клеясала ос, когато присъства изгорял бушон. (изключение прави момента със прекъсналите и окъсили кабели в маншона на вратата)

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 04 окт 2007 9:53

Scarchu написа:
PitkataJoe написа:Колега, първо отвори багажника, свали кората и ще видиш електромотора и рамото на чистачката. Основния проблем на задната чистачка обикновено е че клеясва. Маркирай положението на рамото, отвии гайката и освободи оста. Пробвай да въртиш на ръка. Ако е тегаво - пръскаш течност за развиване на клеясали болтове, докато освободиш, вадиш, почистваш остта, тънка грес. Както си разкачил пробваш дали върти мотора - ако не, колегата каза - маншона горе дясно и тест на електриката. Може първо бушона да провериш.... Успех

:да: Ама също така, е повече от задължително да има клеясала ос, когато присъства изгорял бушон. (изключение прави момента със прекъсналите и окъсили кабели в маншона на вратата)

значи като натискам копчето релето цъка значи няма пробелем в бушона но ще проверя а иначе като откача оста от моторчето то пак не варти и като се пробам да завартя моторчето не мога много е твардо (сигурно е клеясало) а в маншона гледах нямаше скусан кабел но ще мерна с уреда за всеки случай а иначе преди да спре изцяло моторчето ту работеше ту не работеше и накрая "умря"

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Чет 04 окт 2007 10:06

и аз имах подобен проблем..при бушона ток има, отзад в маншона няма...и стигнах до извода че има прекъснат кабел някъде по средата..ама ся няма да свалям цялото купе да го намеря и така...свалих си чистачката..и без това само листа ми събира.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 04 окт 2007 10:15

Освен тези причини са възможни още:
клеясало и от там блокирало моторче - в лекия вариант се сваля и се раздвижва. НЕ ползвай WD40 за смазване. Можеш да го раздвижиш с него, но след това почисти и смажи с грес, че аз голям го ядох на 2-ката...
успех..

п.п. ако е изгоряло :cry: при италианеца мисля, че все още има....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”