Прекалено висок разход?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прекалено висок разход?
От няколко дни съм собственик на vw golf 4 TDI 110 hp... '99... Наистина машината е уникална... Много бяга... Но ми се струва че гори много... София - Сл. бряг (450 км) 39 литра... при скорост 120-140 без климатик ( не ми се мисли какво щеше да е ако пусна климатика)... прекалено много голям разход ми се вижда... В сравнение с другия ми vw sharan '00 същия мотор 1.9 TDI 110 hp... Които за същото разтояние ми даде раздох 28 литра при скорост 160-180 на климатик... Ако някои има някакви идеи за този огромен разход да пише...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
andro_ написа:Код на мотора,молим?
Че ти кажеме какво пише в Аутодата под excessive fuel conumption,напълно без пари.
Според това, което е писал колегата в първия пост
AHF или ASVdjpsiho написа:vw golf 4 TDI 110 hp... '99
Но едва ли написаното в Аутодата ще помогне - просто този разход е твърде висок. Най-добре е да се закачи на диагностика (VAG-COM).
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
nadasdi написа:Не е много, по-малко от 9/100, явно просто разликата е голяма и не си свикнал. И аз съм така от джета 98 дето е 7/100, на v6 дето капе по 12-13/100 магистрала. Все пак същия двигател казваш, но чак при аномалийте не се класираш на първите места. Пускай малко на пета де, стига с тая трета
Става въпрос за дизел, и сравнение със същия двигател, на Шаран.
Може да е автоматик

Пробвай да смениш доставчика (бензиностанцията).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”