Golf 3 GTI 93 г. - Как се източва антифриза?
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
Golf 3 GTI 93 г. - Как се източва антифриза?
Колеги карам Golf 3 GTI, 93г., искам да сменя антифриза за зимния период но не знам от къде се източва, така че моля за помощ.
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
От това което разбрах до тук има два начина за смяна на антифриза:
Първи начин: На студен двигател се откача долния маркуч на радиатора и се маха термостата за да може да изтече всичката течност.
Втори начин: Без да се откача термостата на загрят двигател се откача долния маркуч на радиатора и се източва антифриза в този случай термостата е отворил и не се налага да се сваля.
Аз лично мисля да го сменя като махна термостата, не ми харесва тази идея с загретия двигател а и течността ще пари.
Първи начин: На студен двигател се откача долния маркуч на радиатора и се маха термостата за да може да изтече всичката течност.
Втори начин: Без да се откача термостата на загрят двигател се откача долния маркуч на радиатора и се източва антифриза в този случай термостата е отворил и не се налага да се сваля.
Аз лично мисля да го сменя като махна термостата, не ми харесва тази идея с загретия двигател а и течността ще пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На загрят мотор ако източиш водата може после и гарнитура да се наложи да се сменя.
Може би има и друг начин - откачаш долния маркуч и палиш колата за няколко секунди да изтече антифриза в малкия кръг като развърти помпата.
P.S. На голфа термостата на достъпно място ли е? Трябва ли да се свалят ремъци и т.н.?
Може би има и друг начин - откачаш долния маркуч и палиш колата за няколко секунди да изтече антифриза в малкия кръг като развърти помпата.
P.S. На голфа термостата на достъпно място ли е? Трябва ли да се свалят ремъци и т.н.?
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
При някои ДВГ термостата е така разположен, че варианта е наистина този - най-долу на радиатора и завърташ, за да "изплюе" всичко - АБУ се оказва, че "събира" над 6 литра... Свалянето на термостата често може да ти създаде после още "занимавки" и харчове, дори и да е бил наред преди това... Абе никаква не е... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”