zdraveite ma4i me edin vapros karam golf 3 ABU i se 4udq kakvo maslo da sloja pisnalo mi e ot predlojeniq na razni maistori i prodava4i za tova pi6a s misalta nqkoi koito e izpatil kato men da mi dade po dobra ideq.
A imenno sloji esso 10w40 i koplata zapo4na da 6traka edin kazva puvdiga4i drug drugi raboti no saz si mislq4e e ot maslo.
zdraveite kolegi
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: zdraveite kolegi
Полусинтетиката на Мотул 15В50 е маслото 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
По темата е писано доста, потърси с търсачката на форума а относно маслата всеки си има мнение, то е като задника всеки го има, аз лично карам с масло от Ауто+ казва се FUCHS Titan carat 10W40, ползвам го повече от 2 години и за това време съм направил доста смени, на баща ми голфа е с такова, моят също. А какво ще решиш не знам, а що се отнася до гъстотата от завода се казва че трябва да е 10W40 а не 15W40.
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

В този форум има правила и първа точка гласи следното :
1# Пишете на БЪЛГАРСКИ !!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.
А също ще трябва да се сприятелиш с търсачката , много помага

Желая ти приятно прекарване във форума !

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Re: zdraveite kolegi
може биjavor_bg написа:Полусинтетиката на Мотул 15В50 е маслото

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа: А какво ще решиш не знам, а що се отнася до гъстотата от завода се казва че трябва да е 10W40 а не 15W40.
Казва се друг път. Виж си пак в книжката. 10W40 го дават за климат от -25 до +30, 15W50 го дават -15 до над +40, което по ми мяза на нашия. Освен това двигателя като се поизноси нещата се променят, а от Ауто+ само от зор заман пръскалка за чистачките бих си взел, определено не са критерии !
P.S. За мен също
т.е. Motul 4100 Power 54лв 5л. от Prospeed в Дианабат.javor_bg написа:Полусинтетиката на Мотул 15В50 е маслото
- Glove
dj_tuhla написа:Освен това двигателя като се поизноси нещата си променят, а от Ауто+ само от зор заман пръскалка за чистачките бих си взел, определено не са критерии !
Е щом твоя мотор е износен карай си го с 15W50 ако искаш, а ако смяташ че твоето мнение е меродавно си го прави каквото искаш но не го налагай на хората. А ако смяташ че по магазините има само боклуци не си купувай нищо а си го поръчай от Германия например.
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dj_tuhla написа:Моя мотор е на 187к в цветущо здраве, освен това имам книжка на колата и гледам в нея преди да налея, а ти си решавяй според мненето на Сульо от Ауто+ като искаш.
За твое сведение , колега ....Glove е изчел всички книжки ,а не само на неговата кола ( като теб например). Никога не решава според мнението на някой ,защото не го иска ,а + това знае и е чел повече от Сульото (а явно и от теб) от Ауто + примерно
Като не познаваш хората не говори глупости
Последна промяна от VW-fenka на Нед 07 окт 2007 22:49, променено общо 1 път.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Остава сега и баща си да извика на помощ и ще се предам
Peace

Последна промяна от dj_tuhla на Нед 07 окт 2007 22:51, променено общо 1 път.
- Glove
dj_tuhla написа:Моя мотор е на 187к в цветущо здраве, освен това имам книжка на колата и гледам в нея преди да налея, а ти си решавяй според мненето на Сульо от Ауто+ като искаш.
А защо си толкова сигорен че е на 187к, защото за 15години ге съм видял кола дошла в България да е на по-малко от 300хил.км. А що се отнася до книжката вземи да си прочетеш още няколко пъти, аз я знам на изуст и още няколко книжки от по 300-400страници също. И ако си мислиш че Пасата ти като е 92г. не е поне на 300хил.км. по-добре си помисли дали не е стоял някъде на трупчетч. А за това че пазарувам от Ауто+ това не означава че не знам какво искам и как да го получ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”