Претрисане при първоначално палене Джета

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Претрисане при първоначално палене Джета

Мнениеот didkoltd » Сря 10 окт 2007 17:14

От известно време сутрин като запаля и няколко секунди колата работи като ,че ли на три цилиндъра като я изфорсирам 4-5 пъти и се оправя след това няма проблем.Имам някакви съмнения ,че проблема ми е свързан с друг проблем който си мислех ,че съм решил със смяна на радиатора ,но май проблема е другаде и ми намирисва на гарнитурка на главата.Изчезва ми охладителната течност като няма видими течове,единственото обяснение за мен е да я гори и от там и загуба на мощност.Карам на газ ако това има значение,както и паля на газ!Във вярна посока ли съм се насочил и да свалям ли главата или може и да е от друго?

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 10 окт 2007 21:25

Лесен начин да разбереш дали ти вкарва вода в цилиндър е, като извадиш свещите и ги подредиш една до друга но да не ги объркаш коя от къде е.Там където вкарва вода свеща е по-чиста и по-бяла от другите. Това е защото водата е катализатор т.е. повишава температурата и свеща се се изчиства от нагара.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 10 окт 2007 23:36

Преди да сменя гарнитурата на главата имах подобно прекъсване сутрин,при престой влиза вода в първи цилиндър и сутрин прекъсва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”