Последна молба! Зима - гуми+джанти.
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Последна молба! Зима - гуми+джанти.
Знам че има много теми и т.н., но в петък твърдо ще слагам зимни гуми + джанти. Бюджета ми е 1400 лв. Мисълта ми е къде, как + баланс и т.н. и какво е най-добрия вариант. Да е всичко на едно място. Твърдо ще сложа 15-ки лети. Моля помагайте. Мерси предварително. Ако пък кажете и място в района на Горна баня, Овча Купел, Борово и т.н. сте екстра!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Последна молба! Зима - гуми+джанти.
Green_Madness написа:...... Твърдо ще сложа 15-ки лети...
Колеага защо точно лети през зимата, попринцип алуминия е трошлив при ниски температури, отделно зимна гума с размер за 15" не е от евтините. Аз бих те посъветвал да си сложиш железни джанти на 14" и зимна гума. Вероятността да потрошиш джанта е много по-малка а и е добре да има височина на борда на гумата за зимата, че като знам как чистят от снега........ .
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

или

4 бр. гуми Dunlop SP Winter Sport M3 195/65R15

Fulda Kristal Supremo 195/65R15

това по цени в мотоексперт, ако имаш карта за отсъпка - ползваш %, ако нямаш...с такава покупка ще ти направят.
Горе долу ще влезеш в бюджета след отстъпката, BBS имат и 10% остъпка /не знам дали тези цени са крайните/ - звънни и питай...
P.S. посочил съм тази фирма заради BBS джантите...предполагам ако всичко вземеш комплект, по-дебела отстъпка, Маргел и те имат някакви промоции 100%, ако минеш на CMS джанти по ефтино...ти си преценяваш
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
MuTa4eTo написа:а дали ще изглежда толкова грозна ако счупиш джанта и знаеш че си дал над 200 лв за неяпо добре както ти казва колегата сложи едни стомани 14 пръсни ги в черно отгоре едни тасове и си 6 за не повече от 600-700 лева
Има логика определено. Само да не е като миналата зима

- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм с зимни джанти CMS но 14' / взех ги нови по 98 лв/ с гуми Dunlop SP Wintersport M3 185/60R14
за съжаление ударих предна гума в дупка, джантата бе изправена без проблем, гумата е с балон
като гуми може да видиш и
Kumho....дори са по-ефтини.
за чупливостта на алуминиеви джанти.....главата си залагам че една 15' BBS e по-сугурна от всяко тенеке......
Ако дупката е голяма, едната се чупи, другата става на баница...и в двата случая колата е неуправляема, просто с алуминия разхода за оправяне е по-дебел
и как стои RD
за съжаление ударих предна гума в дупка, джантата бе изправена без проблем, гумата е с балон
като гуми може да видиш и

за чупливостта на алуминиеви джанти.....главата си залагам че една 15' BBS e по-сугурна от всяко тенеке......
Ако дупката е голяма, едната се чупи, другата става на баница...и в двата случая колата е неуправляема, просто с алуминия разхода за оправяне е по-дебел
и как стои RD

Последна промяна от Svetilio на Сря 10 окт 2007 21:59, променено общо 1 път.
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
185/55/R15 го водят заместите на 195/50/R15, относно 7J би трябвало, но по-дбре попитай гумаджия
цитат:
РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата.
източник http://www.avtogumi.com

цитат:
РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата.
източник http://www.avtogumi.com
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”