проблем със съединител странен шум

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

проблем със съединител странен шум

Мнениеот Iv0 » Съб 13 окт 2007 19:11

проблем със съединител!Здравейте, от повече от година посещавам форума и го чета поне веднъж дневно, научил съм доста неща оттук, но пиша много рядко.
И така моят проблем за който нямам сигиурно обяснене:
колата ми е голф 3 вариант (комби) , АБС двигател.
От както съм я взел(повече от година) има един станен шум при натиснат съединител когато е в движение!Само когато е в движение!
При много ниска скорост или на място при запален двигател не се чува абсолутно нищо!Примерно ако съм по баир на долу с 50 км в час на свободна и натисна съединителя пак се чува като сменям предавки се чува над една определена скорост някъде около 20-25 км в час!Не съм забелязъл звукът да варира взависимост от оборотите на двигателя или скороста на колата!А самият звук звучи като че ли се удрят метална и пластмасова части една в друга с висока честота ,примерно над 500-600 в минута височината му е дотолкова висока че око съм пуснал радиото леко или има човек който да говори в колата не се чува т.е. слаб като шепот!Моля да не се повлиявате от сравненито ми то е само за ориентир, не мисля че наистина се трият пластмаса в метал!Всъщност аз отначало мислех, че е това и обвих жилото на съединителя (което е сменено с тия обикновените) с гума зашото се опира в изпарителя но звукът си е все така!Иначе други проблеми няма т.е. съединителя и скоростната кутия си работят нормално!Благодаря за мненята ви!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 окт 2007 19:27

И на мен ми се е случвало - нещо като прещракване е!
Заминава си жилото,автоматично е :wink:

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Съб 13 окт 2007 19:29

нищо не прещраква -шуми си !
на място никога не шуми!
жилото не е само натягащо се!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”