О-пръстен ..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

О-пръстен ..

Мнениеот blondeskiller » Пон 15 окт 2007 6:47

Здравейте :)
имах малко проблеми с датчика на Хол - омаслява се т.е. О-пръстенът изпуска .. не е кой знае какво - ама е досадно да го чистя на датчика на 500 км за да не гасне :lol: И се сблъсках със следния проблем .. никъде няма О-пръстен за Голф 3 .. :shock Ходих по Симеоновско, до Радиал, по цар Симеон .. казват ми "Свали го и ела да мерим" е да ама ако го сваля .. немога да карама докато не го сменя , което не ме устройва :)
Въпроса ми е някой ако е сменял въпросния пръстен ( гумено уплътнение - струва около 1 лв :) да ми каже диаметъра за да не се занимавам с глупави продавачи .. :twisted:

И още нещо - 1 приятел ми каза, че е решил тоя проблем със силикон :shock .. не е ли глупаво да уплътнявам там по тоя начин? Каза, че от 2г не е имал проблеми с датчика . . но пък все си мисля, че щом в завода го уплътняват с пръстенче а не със силикон, то това е по-добрият вариант .. какво мислите ? :?: :!: :roll:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 15 окт 2007 13:56

Писал съм - у наше село с О-пръстените е още по-зле работата, когато сменях датчика /после се оказа излишно, но това е др. тема... :twisted: / единствено в Ауто+, по номер на рама /делко-то било 2 вида :?: :!: / казаха, че могат да го доставят след 4-5 дена... :evil: Почистих добре, сложих стария, понаклепах червен силикон /макар, че мн. мразя такива работи :evil: / и така си карам... Малко преди това ги чаках да ми доставят О-пръстен за вентилацията на картера и вече нямах нерви... :evil:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”