Вентилатор на радиатора - стържещ шум
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Вентилатор на радиатора - стържещ шум
Днес забелязах че при включване на вентилатора на радиатора той издава странен стържещ шум който се променя и зависи от положението на перката - има движение напред назад на оста на електродвигателя. Въпросния електромотор подлежи ли на ремонт - втулки, четки? Става топло и подобен проблем много ме притеснява
.

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вентилатор на радиатора - стържещ шум
аз моя съм го отварял заради подобен проблем имаше същия луфт но без стържене доста е /трудно/ защото е капсулован но при внимателна работа става незная дали има части за тях защото не съм търсил просто с подръчни средства беше ремонтаM4r1qn написа:Днес забелязах че при включване на вентилатора на радиатора той издава странен стържещ шум който се променя и зависи от положението на перката - има движение напред назад на оста на електродвигателя. Въпросния електромотор подлежи ли на ремонт - втулки, четки? Става топло и подобен проблем много ме притеснява.
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
ОФФ!!!
Лани и аз имах този проблем...все стържеше някъде (на мен така ми се струваше де) и накрая в Петрохан на път за София перката спря:( ...представи си как сме се возили 5 човека до там юни месец:)...и накрая в София 25 кинта за перка секънд хенд и работата заспа:) оказа се, че лагера заминал...
Лани и аз имах този проблем...все стържеше някъде (на мен така ми се струваше де) и накрая в Петрохан на път за София перката спря:( ...представи си как сме се возили 5 човека до там юни месец:)...и накрая в София 25 кинта за перка секънд хенд и работата заспа:) оказа се, че лагера заминал...
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
При мене проблема беше коренно различен.
Стойката на акумулатора ми беше под всякаква критика и акумулатора ми се разхождаше накадето го духне центробежната сила и най-често се спираше в кожуха на вентилатора на радиатора. От засилката обаче понякога изкривяваше кожуха и като се включеше вентилатора, перката опираше в изкривения кожух създавайки този неприятен шум.
Стойката на акумулатора ми беше под всякаква критика и акумулатора ми се разхождаше накадето го духне центробежната сила и най-често се спираше в кожуха на вентилатора на радиатора. От засилката обаче понякога изкривяваше кожуха и като се включеше вентилатора, перката опираше в изкривения кожух създавайки този неприятен шум.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”