Здравейте приятели,имам един въпрос който постоянно ме хвърля в размисъл и на края не мога да реша.Моля за вашето съдействие.
Дилемата е какво масло да сложа/мака/ и с какъв вискозитет да е /10-40 или 15-40/ и кое е най-подходящо за моето МПС като се има предвид че мотора е 1.6MI AEA-95година,на около 200000км,и имам пречукване на повдигачите за около 2-3 секунди като се има предвид че към момента съм със полусинтетика 10-40 TITAN.Препоръчайте някакво масло до 80 лв.
И моля не ме препращайте към търсачката в саита.
масло за 1.6MI AEA-95година
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Re: масло за 1.6MI AEA-95година
vrsss написа:Здравейте приятели,имам един въпрос който постоянно ме хвърля в размисъл и на края не мога да реша.Моля за вашето съдействие.
Дилемата е какво масло да сложа/мака/ и с какъв вискозитет да е /10-40 или 15-40/ и кое е най-подходящо за моето МПС като се има предвид че мотора е 1.6MI AEA-95година,на около 200000км,и имам пречукване на повдигачите за около 2-3 секунди като се има предвид че към момента съм със полусинтетика 10-40 TITAN.Препоръчайте някакво масло до 80 лв.
И моля не ме препращайте към търсачката в саита.
Имам същия Голф АЕА 1.6 ми.От както сложих Мотул 15w50 не съм имал никакви проблеми!!Преди карах с Q8 10w40 и зумера се обаждаше

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моито голфче е сьщото, маисторите бяха категорични че трябвало 10w40.А относно до марката сложихме едно казаха че е ново някакво,вьв едни туби зелени сьс жьлти надписи(зелена туба с жьлт надпис).Мисля че Виско-пишеше.Стана 5000х километра няма ядове. Тука от форума чувам колеги им светели лампите за маслото 1-2 секунди след запалването, при мене го няма това нещо.Гледам че и на работа на генераторите слагат такова 700 000 х.л единият.(а като отчета факта че в наща фирма не се пести и може да се вземе от наи скьпото масло, но уви вземат такова.)
vrsss написа:Някакви други предложения подкрепени от практиката.
Ще се радвам да чуя и мнението на vaskoto1.
50% от маслата на българския пазар са български. Приста има европейски сертификат за качество на продуктите си и изнася за Европа. Там опаковат и ни ги вкарват на двойни или тройни цени. Сервизите на форд наливат на обсужваните от тях автомобили, масло "Форд Формула"-маслото е българско. Ти прецени какво масло ще си купуваш- блгарско в лъскава туба и на тройна цена, гаражно турско пак на същата цена (с неясно качество) или българско на ниска цена.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”