Моля спешно за съвет или поне мнение ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Моля спешно за съвет или поне мнение ?

Мнениеот stan_golf3 » Пет 12 окт 2007 13:39

Йее, имам си нов бирник в семейството ! :D
Смених му (на моя Голф) 2-та тампона на двигателя (с ориг.), жилото на съединителя (с ориг.), гарнитурата на горният капак (с "Елринг"), антифриза и една ел. лампа на левият стоп (с "Осрам"). Остана да сменям един марку4 (за вакуум-а) - свърлил съм око на маркуч "Семперит" или "Геитс" - но е малко по скъп, единият маншон (скъсан е от горната страна), евентуално и ремъкът (в момента е с "Дайко" - на около 5 хиляди километра (така го купих), но ми казаха, че не са добри и имало случаи на скъсани такива на 20000км. и е по-добре да се смени с такъв на "Гейтс" ? ) .
Разширителният съд и на моят екземпляр е много замърсен, та мислех да му приложа процедурата от една друга тема от форума за почистване с морска сол или леща, малко вода и мощно тръскане на "съдинката" за около 5 - 15 мин. Трябва ми също вратичка за жабката или поне заключващият механизъм (че моята е счупена - така го купих), някой ако има излишна ?

Как, мислите - удачни ли са изборите ми или не ? Ако имате предложения за по-добри части - ще се радвам да ги споделите ?
Мерси предварително ?

Потребителски аватар
IHT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IHT » Пет 12 окт 2007 13:53

Добре са слагай и газ до ламарина!;) :D

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 12 окт 2007 14:03

:welcome_to_group

1. Честито! Избора не е лош, а за ремъка - имам приятели, които на 20к км сменят, независимо за колко истински са им пробутали поредния ремък... С частите и консумативите в момента ситуацията е сложна - излизат ментета и при официалните вносители за БГ на дадената марка и следва мн. да се внимава - поразгледай из форума - ще се убедиш... :twisted: Това с жабката е повсеместно, минал съм 2 пъти през разглобяването :twisted: - търсиш по морги или читаво менте по магазините, може и тук - в "Продава", иначе цените на нова ориг. ръкохватка /без патрон/ и на самия механизъм /отвътре на вратичката, по-рядко се налага смяна/ са ужасТ... :twisted: За самото разглобяване, както и за др. въпроси можеш да ползваш и търсачката - надписчето "Търсене" горе в средата :) , запасявай се с кафенце и суха храна предварително :) , само време да имаш да четеш.... Мн. безаварийни км. с новия бирник!

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 12 окт 2007 16:14

Мерси за отговорите и радушното посрещане ! :D
: vw fen

Ще се радвам и на още съвети.

П.П. Двигателното масло в нея е "Съноко Маратон" полусинтетика 10W40 на около 5000 km, и на вид изглежда много добре още. Подходящо ли е за моя мотор. Кога да го сменя. Ако това масло не е подходящо за моя мотор (АБД на 186000 км) - кое е ?
Извинявайте, че питам така наивно и толкова много, но другата кола, която имам и досега съм карал е съвсем различна...

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 12 окт 2007 17:56

10W40 твоето масло !!!
без значение каква е марката му, стига да е истинско.
сменяш на 10-тина хиляди километра и НИКОГА не го определяш на вид!!!! :wink:

Карай си го с много удоволствие :D

Потребителски аватар
neiki4a
Автомобил: polo 6n1
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пет 12 окт 2007 18:41

слагай ремък дайко ,пак, аз съм сменил 2-ри такъв и не съм имал ядове ,пък и в сервиза кадето работя слагаме такива и никай не се е оплакал

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 12 окт 2007 18:59

neiki4a написа:слагай ремък дайко ,пак, аз съм сменил 2-ри такъв и не съм имал ядове ,пък и в сервиза кадето работя слагаме такива и никай не се е оплакал

Вече имат ментета :cry: :cry: :cry: от Турция идват.
Optibelt засега е само оригинален германски - прекалено евтин е,че да му правят фалшикати.
В БГ има и истинско Дайко,трябва да се внимава откъде се купува.Препоръки няма да давам,понеже не съм запознат с магазините в другите градове,но за Пловдив си знам :D .

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 12 окт 2007 21:20

:welcome_to_group : vw fen

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 15 окт 2007 13:27

В събота смених маркуча за вакуум-а с оригинален "Семперит". Моторът сега работи по-зле, претриса от време на време, чука.
Предполагам (защото предният собственик си я беше "стегнал" за Испания и е ходил на елкон и "яките майстори", не са видяли спуканият маскуч, доставящ вакуум-а до датчик-а), че са сложили голямо предварение, за да работи горе-долу, при по-слабият или нулев вакуум до датчика и сега предварението е станало много голямо с читавият маркуч ?
Правилни ли са разсъжденията ми и ако да, каква опастност има за мотора - според мен, чувам детонации ?

Тук в една тема четох как да си почистим компенсирното казанче за охладителната система. Там пишеше, че отнема от 5 до 15 минути яко тръскане. Е да ама не - на мен ми отне над 3 часа. Вчера почнах в 15 часа и приключих в 18,10.
Първо го тръсках само с вода - излязоха много боклуци.Промих го добре, но още беше много замърсено - сложих леща, че не ми стискаше отначало с пясък (по съвет на друг колега от форума - беше написал, че не се шегува ! ) - ами лещата ли беше готина ли, какво - наду се и омекна, та ефект никакъв, ако не броим качественото запушване :( .
Как да е отпуших го с много гърч и вода. Сложих вода и пясък и пак голямо тръскане и пак излязоха много мръсотии и пак се запуши. Промивки големи отново. Пак ми се видя много замърсено. Отново му сложих вода пясък и този път и кислол - пак много тръскане. Пак излязоха много боклуци. Това последното го повторих пак. Големи промивки отново обаче едно парченце като малко камъче ) не илиза - та с него се борих поне 10-15 мин. Сега казанчето е сравнително чисто, само на дъното останаха малко накипи, които не можах да махна, но ве4е спокойно се вижда нивото на охл. течност.
Горещо препоръчвам да не използвате леща, че може да попаднете на добра за готвене (като мен, иначе се сещам преди имаше една - като сачми (естествено като ни трябваше за готвене - дет' се вика: "Няма пълно щастие ! " ). И много плакнене и проверки (вода отиде над 200 литра - в началото гореща, а после само топла (по принуда - бойлерът не можа да ми насмогне)).
П.П: Клапан/капачката на казанчето не съм я слагал при промиването с кислол, предположих, че нещо може да се повреди там.
И определено цялата процедура не ми отне само 10-15 минути...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 15 окт 2007 13:34

Колега, след като си чел темата за почистването защо не опита с морска сол. При нея няма проблема с лещата (на някой умник измислицата)...

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 15 окт 2007 13:57

За солта добре, но нали тя се разтваря от водата - видя ми се още по неподходящо (а и нямах такава сол, имах леща (явно от неподходящата) ... Важното е, че стана, но заради грешката във времепредвиждането си изтървах клубната среща :( .

А, по другият въпрос в по-горното мнение, може ли някой да удари рамо, че той ми е по-неизвестен и важен за момента ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”