проблем със съединител
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем със съединител
здравеите,имам огромен проблем със съединителя.наскоро си купих Голф 4 тди,и както по добава смених вси4ко вклу4ително съединител.когато купих колата,съединителя бе6е много зле,скоростите не влизаха особено 1-ва 3-та и задна,смених го с нов марка Valeo и съм минал то4но 400 километра,до в4ера вси4ко беше ОК,оставих колата в сервиз за смяма на ангренажен ремък,ролки и т.н и днес когато ми се обадиха да си я взема,съединителя умря тотално отново!в задънена улица съм,възможно ли е да е калпав съединителя,и как за 1 нощ се прецака?помагаите
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Едно прятелче, техник в сервиза на Шкода в Надежда, ми каза че някои скоростни кутии при шкодите след време, при нов или стар съединител, им се прецаква някакво лагерче в скоростната - изяждало корубата на кутията и съединителят спирал да работи!
Не знам колко е възможно при VW - просто споделям вариянт.
Не знам колко е възможно при VW - просто споделям вариянт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:andro_ написа:Валео да умре толкова лесно?!?!?За Валео съм с много негативно мнение
![]()
При нас в БСтар от 10-съединителя Валео 7 се оказаха дефектни![]()
Възможно е.Напоследък всичко идва от едно място...нищо чудно и те да са дефектни,но поне допреди 2-3 години бяха перфект.Или са фалшиви нещо

Интересното е,че при нас чисто китайските феродови дискове излязоха по-сполучливи от италианските

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
andro_ написа:Теодор написа:andro_ написа:Валео да умре толкова лесно?!?!?За Валео съм с много негативно мнение
![]()
При нас в БСтар от 10-съединителя Валео 7 се оказаха дефектни![]()
Възможно е.Напоследък всичко идва от едно място...нищо чудно и те да са дефектни,но поне допреди 2-3 години бяха перфект.Или са фалшиви нещо.
Интересното е,че при нас чисто китайските феродови дискове излязоха по-сполучливи от италианските.
Каква е марката на китайските и от кои италиански са по-добри-Мекарм ли(много ми е любопитно)

-
- Автомобил:
- Двигател:
При нас китайските идват по наша поръчка,в наша опаковка.Правят се по лиценз в някоя китайска провинция.Имам информация,че някои маркови се произвеждат в същата фабрика.На диска може да пише каквото си поискаш.
Горе-долу знам кои марки идват от там.Имена няма да пиша,понеже инфото ми не е пълно,а и някои може да се обиди.
Как да прецените дали китайчето е добро - вадят се два диска - марков и китайски и се сравняват по главинката и пружините на демпфера.Китайските обикновено са с усилени или двойни пружини,феродото е почти еднакво по цвят и структура с това на "марковите". Някои производители се защитават като правят феродовите дискови да пасват само на техен притискател.
Не искам да правя реклама,нито да давам дезинформация и да оплювам други марки и колеги. И няма и да го направя,нито тук,нито на ЛС.
Не забравяйте,че скъпото е скъпо,а евтиното е евтино.
Горе-долу знам кои марки идват от там.Имена няма да пиша,понеже инфото ми не е пълно,а и някои може да се обиди.
Как да прецените дали китайчето е добро - вадят се два диска - марков и китайски и се сравняват по главинката и пружините на демпфера.Китайските обикновено са с усилени или двойни пружини,феродото е почти еднакво по цвят и структура с това на "марковите". Някои производители се защитават като правят феродовите дискови да пасват само на техен притискател.
Не искам да правя реклама,нито да давам дезинформация и да оплювам други марки и колеги. И няма и да го направя,нито тук,нито на ЛС.
Не забравяйте,че скъпото е скъпо,а евтиното е евтино.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”