Проблем Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем Голф 3
Знам че има доста теми относно този проблем но все пак не ми е много ясно. Колата ми е Голф 3 Вариант 1.6i GT 96та година, двигатела е тип АЕК, купих я със сложена в Италия метанова уредба. Проблема е следния - като паля сутрин на студен двигател ниските обороти играят и понякога гасне, това се случва и на метан и на бензин, като загрее колата вече този проблем напълно изчезва. Казаха ми че проблема е или в стъпковото моторче, или в някакъв температурен датчик.Ако някои може да помогне, благодаря му предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
george1988 написа:колега сигурен ли си в цената която пишеш?
Не,измислям си

Оригинален номер Бош : 0 280 140 551 ,idle control valve за AFT/AEK,само те го правят ( и китайците,разбира се).
Влез в www.bosch.bg и виж колко струва.
темп.датчик
Колега най доброто което можеш да направиш е да я закачиш да диагностика.Но според мен е темп.датчик който не е скъп 16,00 левчета ако не ме лъже паметта.НО първо се убеди дали е това и както каза колегата по горе провери и другите неща които е изброил той !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
george1988 написа:там е работата че като колата загрее проблема напълно изчезва , въобще не може да се каже да тази кола има проблем и за това си мисля че е този температурен датчик.
кабелите се сгряват...силикона се отпуска....не е от голямо значение но е възможно....зимата ще се задълбочат проблемите...почни с кабели и свещи...щом го прави и на двете....кабели за 100кинта и едни свещи за 30-40лв...така или иначе са консуматив...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
george1988 написа:А къде се намира това стъпково моторче и този температурен датчик, извиняваите за въпроса , нов съм в тези среди[/url]
Защо питаш,след като не знаеш за какво става въпрос и какво не е наред?....ужаст.
Throttle body-то при АЕК/АФТ/АКС е едно цяло и върви заедно с ТПС-са и моторчето за празен ход.ТО моторчето за празен ход не е точно само за празен ход,защото си подава газ самичко при нужда ама нейсе.Мързи ме да пиша,ходи на майстор и те деца хранят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”