купих си голф 3 и имам малко въпроси

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

купих си голф 3 и имам малко въпроси

Мнениеот ripai » Пет 19 окт 2007 13:49

Модела е 96 год. 1.4CL 60 коня Първо искам да питам като си направя компютъра на таблото да показва дневен пробег как става превключването на различните фукции.
И оште нещо вси4ки знаете врътките на парното дето са три въпроса ми е дали попринцип светят шото моите не светят а би требвало да светят поне така мисля и ако са изгорели как да ги оправя бушон ли е лампи ли требва да се сменят

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: купих си голф 3 и имам малко въпроси

Мнениеот Бързият » Пет 19 окт 2007 13:57

ripai написа:И оште нещо вси4ки знаете врътките на парното дето са три въпроса ми е дали попринцип светят шото моите не светят а би требвало да светят поне така мисля и ако са изгорели как да ги оправя бушон ли е лампи ли требва да се сменят

Мисля , че светлините на цялото табло са на 1 бушон . Така че ако само това не свети , остава вариянта изгоряла крушка , според мен .

svetlio p_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio p_GT » Пет 19 окт 2007 14:12

http://www.vwclub.bg/articles.php?id=11
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13 А иначе дневния километраж се показва след натискане на копчето до него.Занулява се като го задържиш :D.За осветлението на парното има само 1 лампа.Внимателно отвори панела и ще я видиш.Можеш и да извадиш светловодите и да ги измиеш внимателно,че много лесно се чупят.

Потребителски аватар
angelov1999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelov1999 » Пет 19 окт 2007 17:38

и на мен не ми свтеше така ключа за парното и беше крушката то и няма какво друго да е.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 19 окт 2007 17:57

колегата пита явно за менюто по ел. километраж...задържаш бутона даваш на контакт изкл. контакт и пак даваш контакт и ти излизат 7 менюта 6-беше за оборотите на двигателя другите мисля че са за напомняния по ходовата част смяна масло и т.н. борави се и с малките копчета по часовника.

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Пет 19 окт 2007 18:14

И аз имах същия проблем със светлината та неска разглобих всичко и я смених струва 60ст и малко нерви, и много внимаваи щот пласмасите са много крехки и се чупят лесно.
Та и аз имам няколко питания - от къде мога да си купя пласмасовото топче дето е на лосчето за огледалата (от Пловдив съм и обиколих сумати морги и няма). Трябват ми и пласмасите дето са на лосчето за бутане на облегалката на седалката (колата е с 2 врати) и ми трябва и капаче на жабката щот са ми счупени пантите. И другото което си търся е пласмасите на клаксона т.е. капачетата дето са щот моите са много надрани и надраскани. Мерси предварително.

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Пет 19 окт 2007 19:58

Абе Георги били ми обеснил малко по подробно как да разглобя панела за да я сменя тая крушка на какво е закрепен на винт или на щипки и какъв цвят е крушката или диодтчето.

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Пет 19 окт 2007 20:20

Ами крушка е бяла (безцветна) ами махаш капачето около врътките и има 4 винта след това махаш пепелника и там също има 2 винта после вадиш конзолата напред и зад тва с врътките има едно бяло такова на едни щипки и вътре е крушката незнам али ма разбра ама... като почнеш ще го намериш споко

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Пет 19 окт 2007 20:32

Бате мерси за този въпрос .

Искам да ви попитам може ли да си направя съединителя да отделя веднага смисъл да намалим хода че сега отделя много късно и това не дразни и по трудно се кара

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 19 окт 2007 21:01

ripai написа:Бате мерси за този въпрос .

Искам да ви попитам може ли да си направя съединителя да отделя веднага смисъл да намалим хода че сега отделя много късно и това не дразни и по трудно се кара

Зависи с какво жило си :wink: Ако си със саморегулиращо - забрави за донастройка.Ако си с ръчно регулиране - има гайка на края на жилото - навърти повече :wink: .

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Пет 19 окт 2007 21:23

Еми съединителя ми е саморегулиращ се ама ме нерви кво требва да се смени за да не е така

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 19 окт 2007 21:57

ripai написа:Еми съединителя ми е саморегулиращ се ама ме нерви кво требва да се смени за да не е така

Ми целия съединител,евентуално ново жило.Сигурно ти е вече на свършване.
Нали го знаеш теста за съединител - опъваш здраво ръчната,включваш 3-та или 4-та,малко газ до 2500-300 оборота,отпускаш лекичко съединителя,ако след отпускането докрай двигателят не гасне - нов съединител :wink: .

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Съб 20 окт 2007 15:55

Добре де ама неска гледах как махна панела за да разглобя врътките за парното да сменям лампата ама незнам как да го разглобя че да не счупя нещо .Винчетата под пеплника ги видях ама след това какво се прави кво се маха незнам

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Нед 21 окт 2007 22:04

Ами нз как да ти го обясня, ще вида утре да направя малко снимки и да ти ги дам, че ми е малко трудно да обяснявам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”