Не работи на бензин.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Не работи на бензин.

Мнениеот DEKSTAR » Пет 26 окт 2007 15:35

Преди малко тръгнах да излизам с колата и запалих я на бензин и веднага щом запали угасна и така 1-2 пъти и си помислих,че може да е свършил бензина/последно като я карах беше добре/ и обърнах на газ и си запали нормално.После отидох на бензиностанцията сложих и 10литра бензин и след като я обърнах от газ на бензин първоначално тръгна но после заби муцуната така няколко пъти обръщах на бензин и все същото първоначално тръгва и после спира.На място като почна да я форсирам на бензин едва оборотите стигат до 3000 и ако я оставя без да натискам педала на газ-та оборотите падат много и угасва.Последно я карах в неделя и си работеше нормално на бензин.От какво може да е проблема според мен е или от бензиновата помпа/дано да не е тя/ и бензиновия филтър да е запушен.Кажете вашето мнение по въпроса. :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Не работи на бензин.

Мнениеот chefito » Пет 26 окт 2007 15:46

DEKSTAR написа:Преди малко тръгнах да излизам с колата и запалих я на бензин и веднага щом запали угасна и така 1-2 пъти и си помислих,че може да е свършил бензина/последно като я карах беше добре/ и обърнах на газ и си запали нормално.После отидох на бензиностанцията сложих и 10литра бензин и след като я обърнах от газ на бензин първоначално тръгна но после заби муцуната така няколко пъти обръщах на бензин и все същото първоначално тръгва и после спира.На място като почна да я форсирам на бензин едва оборотите стигат до 3000 и ако я оставя без да натискам педала на газ-та оборотите падат много и угасва.Последно я карах в неделя и си работеше нормално на бензин.От какво може да е проблема според мен е или от бензиновата помпа/дано да не е тя/ и бензиновия филтър да е запушен.Кажете вашето мнение по въпроса. :(

бенз. помпа или запушен филтър на бензина....дюзаъа също е възможно да прави таква магария....махни влизащия маркуч и виж какво налягане идва...ако е добро налягането остава дюзата или филтъра....но от филтър чак такава магрии не ми се вярва...

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 26 окт 2007 17:23

Оправи се :) реших да пробвам да рестартирам компютъра/като откачих клемата на + от акумулатора/ и след това заработи без проблем на бензин.Явно е била натрупала грешки но интересно от къде,защото до колкото знам при всяко палене се ресетва компютъра?
chefito мерси за бързия отговор :wink:

Потребителски аватар
krasifon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasifon » Пет 26 окт 2007 18:21

Имах същия проблем.Просто като се монтира газовата уредба поставят нещо да шашка компютъра/забравих как се казваше/.При мене това беше и се налагаше да махам едната клема,но после като се развиках на майсторите и всичко сега е ОК.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пет 26 окт 2007 22:12

Подобно нещо се получи и при мен и след ресет се оправи :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”