Радиаторчето за парното-как се сменя помощ
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Радиаторчето за парното-как се сменя помощ
Здр.колеги,аиде някои ако е сменял радиаторче на парното на голф 2 да ми обясни как става,,щото не ми се дават 50 кинта а и имам много свободно време в момента.Моля някои да ми обясни подробно ако има и снимки,ще съм му много благодарен,опитах се да потърся в форумите но така и не намерих това което ми трябва,иначе си намерих ново за 35 лв-турско естествено
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
моля
аиде де моля ви нека някои които знае да ми обясни как да си го сменя че с тая тарсачка много много немога даа работя и ненамирам нищо.Голфа е старичак-89 година няма климатик,няма и барче дори от стари модел табла са,но е с новите мигачи.моля ви напишете подобно обяснете плс
- fidrimku
- Автомобил:
- Двигател:
Първо сваляш барчето после жабката (предполагам ще намериш болчетата - не са на трудно достъпно място) сваляш въздуховода за моторчето на парното (то е на едни малко гадни метални щипки но с отвертка се свалят) откачаш жилата за управлението на клапите и кранчето за топло и студено след това развий болтовете отстрани на таблото (от страната на вратата) след това го повдигаш цялото парно се държи на едни гайки които се намират при двигателя отпред (от там ще свалиш и маркучите за радиаторчето на парното) вадиш цялото парно и сваляш радиаторчето (на 2 болчета е).Успех колега! Ако съм изпуснал нещо да ме прощаваш но до колкото си спомням е само това! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
fidrimku написа:Първо сваляш барчето после жабката (предполагам ще намериш болчетата - не са на трудно достъпно място) сваляш въздуховода за моторчето на парното (то е на едни малко гадни метални щипки но с отвертка се свалят) откачаш жилата за управлението на клапите и кранчето за топло и студено след това развий болтовете отстрани на таблото (от страната на вратата) след това го повдигаш цялото парно се държи на едни гайки които се намират при двигателя отпред (от там ще свалиш и маркучите за радиаторчето на парното) вадиш цялото парно и сваляш радиаторчето (на 2 болчета е).Успех колега! Ако съм изпуснал нещо да ме прощаваш но до колкото си спомням е само това!
преди два месеца го сменях и мога да кажа ,че fidrimku е обяснил много точно
ТАБЛОТО НЕ СЕ СВАЛЯ
малко е зор за човек който незнае как се сменя (като мен)но за един час си го смених сам
въоръжи се с търпение и давай
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
как се повдига колега от пред цялото или само от към единия край към жабката.?и така няма ли вероятност да се откопчае от самото шаси и да скъса болче или ухо./таблото/fidrimku написа:Става като го повдигнеш леко нагоре без да напъваш много само колкото да излезе парнотоjagler написа:и това става без да се сваля цялото табло така ли?

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jagler написа:колега аз за сега не ми се е налагало ,но питам за да знам как става че знае ли се...не ми се сваля цялото табло ,защото е опасано от много жици и диоди които съм слагал
Ти ако си в Венто и ти се наложи - ще сваляш табло.
Ако някой има 2-ка с клима за смяна на радиаторче и му се хваща бас да заповяда и да гледа.
Колеги напоследък избягвам да пиша вече в тези форуми защото винаги ще се намери някой който знае всичко.
Аз това което го пиша съм сигурен в него и гарантирам на 100% че е така.
Което става - става, има си начин щом го пиша.
Не искам никой с нищо да обидя и т.н., но ми идва в повечко вече да пиша нещо което съм правил и да трябва да убеждавам хората в това.
Има сервизи в които сменят радиаторче на парно на 2-ка или 3-ка по 3-4 дни и пак не го правят като хората.
П.С. Има поне 10 теми за смяна на радиаторче на парно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”