Колеги скоро си купих Голф 1.9 TDI оказа се,че са му сложили спортен филтър.Един приятел ми каза да него махам а да попитам тук как мога да го почистя заштото несе сменял.Вярно ли е това и как мога да го почистя.
Благодаря ви предварително.

Спортен филтър
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
не се пере във вода ,а си има специален разтвор с омазнители около 30лв. струва и си го ползваш много пъти...когато не сте запознати какво пишете глупости наляво и надясно...вода боже....Michel написа:Благодаря ShaShi мисля 1 во да си купя друг и след това 6те пробвам да го пера с вода

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има си спецални шпреове за почистване.по принцип става и с мегле ,след това на струя-не много силна-вода ,чакаш да изсъхне и после ако нямаш подходящ шпреи го пръскаш с лак за коса.по принцип комплект ,за почистване струва 35 лв . и стига за около 10-12 промивки .те се правят през минимум 25-30000км
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата ме испревари.моят филтър е JR френски и съм много доволенjagler написа:не се пере във вода ,а си има специален разтвор с омазнители около 30лв. струва и си го ползваш много пъти...когато не сте запознати какво пишете глупости наляво и надясно...вода боже....Michel написа:Благодаря ShaShi мисля 1 во да си купя друг и след това 6те пробвам да го пера с водаа спортните хубави филтри не се продават в Димитровградския пазар по 15лв. ,а са към 150-200лв. на K&N
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моят спортен филтър е тип пита и се слага на мястото на обикновенния.нищо не се прави допълнителноmurder написа:murder написа:Когато се слага спортен има ли някакви тънкости ? предполагам че трябва да се махне и въздушнияИмам и една мека тръба която влиза от въздушния филтър в двигателя
Виждал съм, че там хора със спортен филтър са я махнали.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:Моето мнение за спортните филтри и атмосферните бензинови двг-та:
Един панелен К&Н за Голф го дават 140-150 леа,отделно там на 15К км има пране и то струва пари.
Един обикновен хартиен възд.филтър е около 10 лева.
150/10 = 15 смени = 150 000 км.
От какъв зор да слагам спортни филтри?
Няма смисъл

andro_ написа:Моето мнение за спортните филтри и атмосферните бензинови двг-та:
Един панелен К&Н за Голф го дават 140-150 леа,отделно там на 15К км има пране и то струва пари.
Един обикновен хартиен възд.филтър е около 10 лева.
150/10 = 15 смени = 150 000 км.
От какъв зор да слагам спортни филтри?
Защото те кефи ... например

Един познат си сложи за да му ръмжала колата повече

Обаче на човекът му е гот, а това е най-важното

а иначе за атмосферните бензини те подкрепям напълно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”