Спад в оборотите на празен ход (Въздушен филтър?) - ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Спад в оборотите на празен ход (Въздушен филтър?) - ABD

Мнениеот tL_ » Пон 29 окт 2007 19:41

Здравейте, колеги :)

Първо, да кажа - порових с търсачката, ама някак си не успях да намеря релевантна тема, та затова пускам директно тук. Ако не съм догледал, моля, поправете ме :)

Сега, към проблема:

Наскоро започнах да усещам лек (наистина лек) спад в оборотите на мъничкото ми АБД. Забелязва се след като моротът загрее и спре да форсира до 1000 об. - принципно ми седи стрелката на едно деление ПОД 1000, сега си седи 1мм под това деление. Принципно, това не ме притеснява, тъй като си имам едно наум - студено време, стар въздушен филтър - причини много :) Само дето леко ме дразни, че се усеща друсане в купето като прави така.

Та, намерението ми е да си сменя въздушния филтър, тъй като си е на километри вече и според мен е първата точка за проверка при такива проблеми с обороти :) Въпросът ми обаче е - какъв филтър да си взема и откъде? Бях 'безколесен' няколко години и имам голфчето от 3 месеца, а като го взех, всичко си му беше сменяно и оправяно (беше на брат ми). Сега леко съм изостанал с всякакви видове чаркове и магазини - кое къде е качествено и други такива. та съвет не би ми бил излишен :)

мерси предварително :)

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 29 окт 2007 20:27

Здравеи колега и аз си имам едно ABD и съм много доволен от него, двигателя е един от най здравите които аз съм виждал е не е от най бързите ама мен за във града си ме устроива.Консумативите не са никак скъпи възд. филтар е от порядъка на 9-10лв. и не е толкова важно каква марка ще вземеш важното е да го сменяш навреме аз го сменям на 6-7хл. ,няма да е лошо да смениш и горивния филтар който е 16-20лв. и се намира под задната седалка от дясно аз го сменям на 20хл.км.Магазини за части не мога да ти препоръчам щото навсякъде е пълно с ментета и всичко е въпрос на късмет за масла и филтри също не мога да ти препоръчам защото имам един приятел който пътува из чужбината и ми ги носи от вънка.Общо взето няма да имаш никакви проблеми стига да полагаш елементарни грижи за количката, ако има нещо по конкретно питай.
:D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2007 22:15

За стандартен (хартиен) филтър отдавам предпочитанията си изцяло на MAHLE. Всъщност, за всички филтри се отнася.
Къде в София, обаче... нека някой друг каже!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 29 окт 2007 22:18

Маслен MAHLE, въздушен BOSCH, горивен къф дойде :)

Сега съм с един въздушен за 10 лева от който не съм доволен, другия пак ще е BOSCH. Е тук може да прочетеш защо:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Пон 29 окт 2007 22:27

мерси за участието, колеги :) за масления филтър е ясно - още брат ми е записал в тефтера на колата такъв :) (мда, имаме си навик от баща ми - всичко, което се прави и сипва по колата, се записва в тефтерче :D). за въздушния - нямаше данни и затова питах. утре ще ходя на лов за Бош-овец, дано го имат в Ауто+ :)

още веднъж благодаря и безаварийно каране :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 30 окт 2007 8:49

така така, с писане става :)

Аз пиша всичко което сменям, колко струва самия продукт, колко струва смяната и на какви километри съм го сменил. Така е много по лесно да преценя дали нещо е за смяна, а не да почвам да мисля кога точно съм го сменил и на какви километри е била колата....

Специално за въздушния ти препоръчвах BOSCH, но нищо не ти пречи да пробваш и евтинджосите от по 10 лв....ако си еднакво доволен няма смисъл да се набиваш за боша двойно повече кинти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”