Колата ми прегря лошо- дали ще има полседствия?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
The idiot
Автомобил:
Двигател:

Колата ми прегря лошо- дали ще има полседствия?

Мнениеот The idiot » Чет 02 юни 2005 12:05

Здравейте! Значи карам Голф 2 1.8 карбуратор. Преди няколко дни карах в страшно задръстване ми се налагаше да спирам често. Датчика за температурата не ми работи и не мога да я следя. Както си седях на един светофар ми изби едно водно съединение или по точно тръбата дето от блока отива в радиаторчето вътре в купето за парното. Яко пара излизаше около 5 мин под капака. Наложи се да карам така със скъсано съединение облепено с тиксо и изолир банд 6-7 км като доливах вода и правих почивки през 2 мин. Вентилатора не е работил изглежда ама сега го оправих като му смених датчика дето е на радиаотора и смених и термостата и половината тръби по охлаждането. Сега иначе си върви ок ама на дълъг път около 100 км. със постоянна скорост 110 беше загряла доста пак защото като спрях да проверя водата се въртеше вентилатора. Това нормално ли е? А дали е спекла сегменти и дали е издухала гарнитурата? 10х предварително...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 02 юни 2005 15:18

трябва да се погледне все пак.
щом си върви ОК може и да си се разминал. иначе ще работи като ЮМЗ ако е спекъл някой поне цилиндър...

The idiot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The idiot » Чет 02 юни 2005 19:32

vaskoto1 написа:трябва да се погледне все пак.
щом си върви ОК може и да си се разминал. иначе ще работи като ЮМЗ ако е спекъл някой поне цилиндър...

Ами как трябва да се провери? Предполагам че трябва да се замери компресията или?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 02 юни 2005 20:40

смесила ли е водата и маслото?
ако не е (щом си я караш) измери компресията и виж какво ще ти каже.
погледни дали харчи масло и дали харчи вода и това ще ти подскаже издухала ли е гарнитурата.
ако всичко е точно-карай колата! :dance:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”