Помощ, голфа не пали.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Kingsix
Автомобил:
Двигател:

Помощ, голфа не пали.

Мнениеот Kingsix » Пет 02 ное 2007 15:43

1.6 моно 93-та. Като го паля стартера върти, от ауспуха мирише на бензин обаче колата не пали. Един път така пак не искаше и след няколко часа като пробвах пак запали след известно "давене"(поне на такова го определям). Тогава избълва доста бял дим отзад. В София нямам познати майстори и разбирачи(по принцип съм от Бургас), та към вас се обръщам за помощ да ми кажете какво да правя. И другия въпрос - минаха 10000км и е време за смяна на масло и филтри. В Бургас ми ги сменя познат за няколко бири, но тук не знам къде да отида, откъде да взема нещата за да направят всичко кадърно и на поносима цена.
Също така предните няколко седмици понякога като запали и държи много непостоянни обороти и като дам гас почва да се дави. Чак като мине 2500 оборота почва да бръмчи нормално. Съответно като тръгна гаснеше. Но понякога палеше и вървеше напълно порядъчно. Благодаря ви предварително за съветите.
Сам да добавя че от коли не разбирам много(както си е проличало вече), та обясненията да са на достъпен език

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 02 ное 2007 16:37

Бобина или датчик на Хол. Аз лично залагам на второто. Има описание как да го замериш с диод дали работи, с една дума има цяла тема за запалителната система за VW. Използвай търсачката.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 02 ное 2007 20:05

Аз пък залагам на температурен датчик!
Това, че е избълвало бял дим в общия случай е много неприятен симптом, но мисля, че при теб се е получило имено от задавяне, а не от охадителна течност в цилиндрите.
Един съвет: Предната ми кола, Голф 2 беше подържан точно на приятелски начала, за без пари! :evil:
Е нЕма такава гробница ти казвам! Каквото беше барнато по нея - беше осрано! Полвината кола я конструирах наново!
Дано при теб не е така!

Kingsix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingsix » Пет 02 ное 2007 20:52

Аз вече така си патих от презатегнат лагер на задното колело. Може ли да ми кажете къде да прочета как да проверя въпросните проблеми, защото колата даже не иска да запали за да я закарам на майстор. Пък на всичкото отгоре съм и студент :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 03 ное 2007 0:47

Хммм... тава много сложно, май!
За да си сигурен, че температурния датчик не ти показва прекалено студена кола и да буха яко бензин, разкачаш куплунга, дето е на температурните датчици на фланеца, близо до главата и на пера №1 и 3 сързваш едно съпротивление около 1ком. Това отговаря на температура 40*.
Въртиш стартера и преценяваш. Ако запали веднага, или почти веднага то има голям шанс да съм познал. Все пак, би трябвало да се позамисли дали да запали, защото двигателя ще ти е студен, а ти го лъжеш, че е почнал да загрява.
Шанса да е Хол датчик е малък, защото той освен искрата ти управлява и момента на отваряне на дюзата. Т.е., без сигнал от него тя не впръсква бензин.
За да провериш все пак, откачаш буксата му (тази на делкото) и с едно кабелче за момент цъкваш средния му извод към маса. На извадена преди това свещ (и на контакт, разбира се!) трябва да прескочи искричка. Имай предвид, че свеща трябва да си опира към корпуса на мотора. Ако искра има, то значи вероятно наистина е Хол-датчика мизерника. Ако няма- 99% бобина+комутатор!
Хубаво огледай всички свещи. Те говорят за работата на мотора! Ако някоя от тях е много бяла, все едно измита, значи голям е шанса да имаш пробив на гарнитурата м/у охлаждащите канали и съответния цилиндър.
Ако са прекалено черни- богата смес, това, което и ти си предположил. Виж и да не са прекалено износени и разтоянието м/у електродите да е твърде голямо.
Огледай и да няма микропукнатина по дистрибуторната капачка... оффффф... много може да са причините! :( Томове, братче, могат да се изпишат!
Късмет! Ще ти трябва!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”