Странно свистене ...
- Pocolan
- Автомобил:
- Двигател:
Странно свистене ...
Здравейте! Наскоро забелязах, че се е появило странно свистене, някаде по двигатела, около ангренажния ремък(не разбирам много).Като сваля пластмасовия капак почти изчезва или се чува слабо. Като понатисна вътрешния, кото е закрепен за двигатела пак се усилва.Дали това е от пластмасите или от нещо друго?Гледам, че самия ремък не опира в тях.Ходих при един майстор, но тогава свистенето беше изчезнало и не можа да ми каже нищо. Сега в топлото време пак се появи и като че ли се засили.Мотрът е ABU 1.6 l.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- malogramoten
- Автомобил:
- Двигател:
Pocolan написа:Есента ми смениха семеринга на разпределителния вал.Може ли да е от него?
За кой ремък става дума?
при мен на 2-ката има свистене на ремъка за генератора и водната помпа-трапецовидния. Проблема е, че шайбата на двигателя и шайбата на генератора не са в една равнина-оста на която е закачен генератора е изкривена малко. Така ремъкът се трие по силно в едната стена на шайбата и свисти.
Успех с търсенето на причината!
- dtt
- Автомобил: Golf 2
- Двигател:
Свистене...
Аз имам същия ефект (Golf 2, 1.6 75HP). Смениха ми ангренажния ремък + ролка в D&N. Една седмица нищо. Появи се свистене и се засили. от 1000 - 2500 оборота. Звучи като да е лагер на алтернатора. Отидох пак в сервиза, не знам какво точно направиха, но спря. Мисля, че просто поотхлабиха ангренажния. Нещата заспаха. Протече ми семеринга след 6-7 хиляди и пак там ги смениха и трите. Сега пак свири, но по-малко. Мързи ме да ходя да се разправям, пък и няма време. Интересно е, че като е по-топло времето свири повече?! Ремъка и ролката са на малко над 20 000 км в момента. Ако не почне да стърже не мисля да го пипам. Баща ми имаше същия проблем на Пасат 1.8 90HP и си смени ролката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”