Привет към всички във форума. Сблъсках се днес със доста странно поведение на двигателя и ми е интересно дали някой би могъл да ми помогне с мнение или съвет.
Проблемът е следният. При натискане на педала на газта и освободен съединител, оборотите се качват, като че ли съм натиснал съединитиел (или съм на полусъединител) и няма достатъчно мощност. Двигателят "реве" от дигнатите обороти а дефакто колата не набира както преди. Няма прекъсване или придърпване на двигателя като от запушен филтър или бензинова помпа ........... Не мога да си обясня от какво може да бъде това.
Двигателят ми е ABF 97-ма година, двулитров, 150 коня, 16V, колата - Golf 3.
Предният ден заредих от Лукоил А-98, а нормално зареждам от OMV.
Отчитайки факта, че не това може да е причината съм длъжен да спомена, че предният ден колата ми беше в сервиз където правиха някои неща измежду които и тампона и маслото на скоростите. Казах им да направят диагностика на двигателя ............ били забравили и така се взех колата.
След това веднага заридих на Лукоил и се прибрах. Не съм карал колата почти в града за да забележа дали проблема го има, но на следващия ден като пътувах към Плевен на дълъг път учудването ми бе голямо от това поведение на колата. Успях да стигна до Плевен и да се върна отново в София, но като че ли проблема с качването на оборотите извън нормалното при натикането на газта се увиличава.
Всякакви вещи мнения, съвети и препоръки са добре дошли - включително и припоръки за сирвизи!
Проблем с оборотите на ABF - помощ и мнения ?
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с оборотите на ABF - помощ и мнения ?
Последна промяна от bugster на Нед 04 ное 2007 10:25, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”