Охладителната система през зимата :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Охладителната система през зимата :)

Мнениеот kilima » Пон 05 ное 2007 11:58

Пичове кой как процедира?Сменяте ли антифриза?Чух за някакьв гел,който за зимата е много по добьр,щото се сгьстявал и колата загрявала по бьрзо.Някой използвал ли е такова нещо?

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 05 ное 2007 12:50

Зависи на колко години ти е антифриза, а иначе с разни гелове не си прави експерименти

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 15:44

Аз моя антифриз го смених, че не знаех каква гадория беше в колицата, като я взех но поне на вид това в охладителната система изглеждаше адски зле ! Сложих концентриран антифриз ( - 60 градуса ) и не съм го разреждал с идеята малко да поразчисти системата. А тези дни покрай смяната на термостата на 3 пъти го източвам, утаявам и прецедявам. В началото излизаха по-големи и повече на брой боклуци (особенно като източих течноста с която купих колата). А мисля, че ако ти е добър антифризът може да се ползва към 3 години. Ако трябва да доливаш - по добре доливай концентриран. И аз съм на мнение - никакви гелове ! Единстеният "тунинг" на антифриза, ако мога така да се изразя е да добавиш 100 ... 200 грама глицерин към антифриза в охладителната ти система (има го по оригиналната рецепта за антифриз, но понеже е скъп или не го слагат, или слагат малко). А той е много нужен за да ти смазва водната помпа отвътре, и освен това намалява корозията. Можеш да го намериш по аптеките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”