Спортно окачване!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radinski
Автомобил:
Двигател:

Спортно окачване!

Мнениеот radinski » Пон 05 ное 2007 15:25

Вече един месец съм горд собственик на Голф 3.Много съм доволен от покупката,обаче имам малък проблем.Много е ниска.Има адската стойка,обаче вози много твърдо и друса ужасно.Амортисъорите са FK със сини пружини.Казаха ми ,че са регулируеми.Как мога да запазя стойката и и съответно да стане малко по меко окачването.Трябва ли да сменям нещо!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 05 ное 2007 15:40

Аз мисля, че няма как да се подобри возията с това окачване, освен ако нещо не е разбито по ходовата част и трябва да се смени. Провери дали са ти здрави и самите амортисьори, да не би да са изпуснали :roll:

Потребителски аватар
radinski
Автомобил:
Двигател:

Спортно окачване!

Мнениеот radinski » Пон 05 ное 2007 18:52

Днес ходих пак на майстор и се оказа,че предните амортисъори са изпуснали и тампоните са разбити.Ако ги сменя със същите FK ще вози ли по-меко.А другия вариант е да ги сменя със нови по-меки друга марка, но да оставя пружините с цел да му запазя стойката.Благодаря за мненията предварително!!!

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Re: Спортно окачване!

Мнениеот Vito » Пон 05 ное 2007 19:05

radinski написа:Днес ходих пак на майстор и се оказа,че предните амортисъори са изпуснали и тампоните са разбити.Ако ги сменя със същите FK ще вози ли по-меко.А другия вариант е да ги сменя със нови по-меки друга марка, но да оставя пружините с цел да му запазя стойката.Благодаря за мненията предварително!!!
Ако оставиш спортните пружини и сложиш нормални амортисьори ще скъсиш драсти4но живота им.Ако питаш мен или спортно ока4ване или нормално,няма среден вариант :!:

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Пон 05 ное 2007 22:56

Аз имах същия проблем само че мойте са KONI. Предните се регулират на твърдост с едно кранче а задните само ако се свалят. Само с един оборот ги мраднахме и имаше доста осезаема разлика а стойката си е същата.
Успех!

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 05 ное 2007 23:30

Сменяй с нормални пружини и амортесьори, ако искаш да ти се умекоти возията :wink:
Голфа, така или иначе си вози твърдо, но поне няма да ти се откачат бъбреците, а и дъното на купето ще ти е здраво :wink:
Повярвай ми, от личен опит ти го казвам :wink:

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 06 ное 2007 14:43

и аз имах абсолютно същия проблем
само че при мен беше малко циганиика
както и да е, няма да усетиш голяма разлика ако не сложиш нормални пружини независимо от амортесьорите

сложих си нормални пружини и колата стана друга
вдигна се малко и започна да вози поносимо

наистина изгуби и се стойката и вече не е толкова устойчива особенно при рязко спиране и завой се клатушка доста, но поне вози нормално

моят крак тежи много рядко, предпочитам да ми вози добре отколкото да е по-стабилна за едното даване на газ на някоя права веднъж седмично

имах сериозни трудности да си намеря нормални задни пружини междо другото

поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”