Голфа стана като коледна елхичка - моля хелп!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голфа стана като коледна елхичка - моля хелп!

Мнениеот Dobermansp » Вто 06 ное 2007 15:33

Колеги,
нещо по ел.частта се бъзика, даже се чудя как да го обясня, дано раберете :)
Преди няколко дни ме налегна следният проблем (поне такова нещо никога не ми се е случвало).
Като натисна педала на спирачката и реша да включа мигач (или аварийки) и не свети. Пускам педала на спирачката - почват да светят и всичко е нормално. Пак натискам пак гасне, пускам и светва... Гасне тотално и стрелките на таблото дето са индикация че ти работи мигач, а и отвън самите мигачи никакви ги няма при натисната спирачка...Когато пусна спирачката веднага тръгва да свети, а релето на мигачите цъка доста по учестено....
Освен това пак при натискане на спирачка светва и лапичката дето е за задните фарове за мъгла - все едно са включени. Тая лампичка светва и като включа на задна.... направо ме сбърка..

Цялото това нещо с несветенето на мигачите се проявява абсолютно избирателно...и ме шашка. Тази сутрин нямах никакви проблеми, а снощи в тъмницата като трябваше да завия съм дуржал на ръчна за да не натискам педала за спирачката че иначе се чудят накъде искам да карам....Като паркирах снощи пред блока си поиграх и при изгасен двигател (само на контакт) и при натисната спирачка, даже ми светнаха лампите за температура, масло и индикатора за ръчната на таблото, тази сутрин всичко е ок.
Дали някъде не дава добър контакт, на късо ли дава, бордовия се омотава ли? Просто незнам :? Гледах бушони, кабеляци ама не видях нещо... :roll:
Иначе фарове и други светлини си работят нормално, голфа върви на пушка ама тая цвето музика дето я вкарах направо кърти..

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 06 ное 2007 17:50

може би нулата ти се губи виж провери я

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Вто 06 ное 2007 18:07

имах подобен проблем преди няколко седмици - при натисната спирачка, мигачите не се пускаха :) по-често - при ляв мигач. оказа се платката на левия стоп - един от пиновете на клемата беше горял леко и се клатеше като изгнил зъб. малка гимнастика реши проблема, ама все още си мъкна резервната платка в багажника :)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 06 ное 2007 18:15

Нещо ти укъсява........може да е влага и окислено нещо....почни от стоповете!!!!!!

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 06 ное 2007 20:51

Първо почни от стоповете,ако скоро си пипал нещо отзад в багажника да не си разменил някои кабел щото аз така бех направил та си скапах нервите докато разбера от каде няколко дена по 3-4 часа съм си играл и по таблото по бущоните по фаровете по стоповете по релетата и накрая просто размених една жичка отзад на десния стоп и сичко си доиде както трябва,разгледай хубаво(ако скоро си пипал по някои от стоповете сравняваи с тоя дет не си и гледай какво си обърнал).Успех :wink:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 06 ное 2007 21:29

Лоша маса ти е проблема. Решава се лесно, успех.

vpanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpanev » Вто 06 ное 2007 23:14

и аз имах подобен проблем: давам ляв мигач - мига десния, давам десен - мига левия, натискам стоп педала - светват габаритите --->
както казаха колегите - лоша маса.
На левия Стоп се намира куплунга с масата на двата стопа - е клемата беше нагоряла и стопила...просто от пистата за масата на стопа прокарах кабел направо за купето и ето ти маса...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 07 ное 2007 8:58

vpanev написа:и аз имах подобен проблем: давам ляв мигач - мига десния, давам десен - мига левия, натискам стоп педала - светват габаритите --->
както казаха колегите - лоша маса.
На левия Стоп се намира куплунга с масата на двата стопа - е клемата беше нагоряла и стопила...просто от пистата за масата на стопа прокарах кабел направо за купето и ето ти маса...

Точно!!!Конкретно!!!Ясно!!!! и ....лесно за оправяне!

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Сря 07 ное 2007 13:10

Това се оказа проблема - металните пластинки в широката букса на платката на левия стоп. Като натисна кабелите излизащи от тая букса в едно положение явно дава добър контакт и се оправя... Довечера ще го фиксна след уорк..

Много благодаря на всички :)

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Сря 07 ное 2007 15:57

ако не се лъжа, кабелчето за масата е светло кафяво и е най-дясното като гледаш платката от към страната на клемата :)

//офф
явно си е слабо местенце на голфчетата това нещо :roll:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 07 ное 2007 19:56

ако не се оправи, сложи и, звездичка на елхата :wink: и тя да светне .а сега сериозно ,виж колегите ,те ти казаха вече

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”