Температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Температурата

Мнениеот Nojicata » Чет 01 ное 2007 19:56

Става въпрос за голф 2 и за лампичката на температурата на водата... Значи като е стояла цяла вечер и като е студена, и като я запаля, лампата продължава да мига още поне 4-5 минути и след това всичко е 6, а и повече от средата не загрява, верно, че ся е зима, ама нормално ли е в града да стои до средата, ако падна в някво задръстване, тогава се качва, лятото си стоеше постоянно над средата като загрее... Помогнете ако можете ...

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 01 ное 2007 20:29

Доколкото си спомням на твоя голф на разшерителното казанче трябва да има датчик за нивото на течкостта в него, или е ниско нивото или датчика е вече устарял и е зацапан. Ако е зацапан сваля казанчето и киснеш с препарат за варовик.

Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nojicata » Чет 01 ное 2007 20:43

Ами нивото е много малко под максимума, предполагам, че сигурно ще е датчика, а нов датчик няма ли да е по добре да взема ?

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Чет 01 ное 2007 20:48

С времето много от датчиците забавят своито действие. :roll: Стареят !!! :evil:
Карай споко, само по често проверявай течноста. :wink:

Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nojicata » Чет 01 ное 2007 21:01

Ей така ми беше заминал датчика за налягането на маслото, няма да ви казвам какъф цирк беше, докато разберем, че е той :) А пък въпросния датчик мисля да го сменя, все пак не вярвам да е много скъп... Аз обичам да си гледам количката, верно, че ми е старичка, ама си я гледам, все пак си е мойта :)

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Чет 01 ное 2007 21:06

Nojicata написа:Ей така ми беше заминал датчика за налягането на маслото, няма да ви казвам какъф цирк беше, докато разберем, че е той :) А пък въпросния датчик мисля да го сменя, все пак не вярвам да е много скъп... Аз обичам да си гледам количката, верно, че ми е старичка, ама си я гледам, все пак си е мойта :)

Браво, само така !!! :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 01 ное 2007 23:31

Той датчика представлява две пластинки, които са потопени в течноста.
Казанчето май е шприцвано с тях, така, че само тях мисля няма да намериш
Или кисни в разните му работи да се изчисти, или ново казанче.
В Ауто+ нещо кой знае колко качествено няма да намериш, но от тях аз си взех за Пассата, за около 10 лева (не помня, но не беше скъпо) и вече втора година нямам грижи ;)

Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nojicata » Пет 02 ное 2007 17:23

Колега казанчето е ново, взех го април месец, мисля, че беше 16 лева ...

Потребителски аватар
Waveboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Waveboy » Нед 11 ное 2007 12:16

Ще си позволя да пиша тук, в темата на колегата, понеже виждам, че проблемът му е сходен като моя.Значи от вече седмица съм окупирал джетата на майка ми (Джета 2) и ми направи впечатление, че при студено палене лампичката, която е зад стрелката на темепературата непрестанно мига.Няма 10-15 минути, мига си без да спира, и при студено и при топло палене.Преди като я карах понякога я гасях колата и след тва пак я палех и лампичката спираше....така се стигна до там, че сменихме реадитора, сега обаче не ще да изгасне...какво да правя? Казанче ли да купуам, датчик ли какво.Че тая кола остава за мене, че майка ми си купи друга, а аз си падам малко педант и искам да го отстраня тоя проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”