не работи разходомера(моментният разход стои 0.0) на МФА
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
не работи разходомера(моментният разход стои 0.0) на МФА
колеги здравейте!имам тука един проблем-не ми работи разходомера на таблото на голфа 3 ГТИ 115к.с. на таблото ми стои само 0.0 Така я купих! къде може да е проблема, че аз нямам никаква идея? 
Последна промяна от Lifeguard на Съб 06 фев 2010 22:35, променено общо 3 пъти.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Аз пък да използвам темата
При мен първоначално се прецака много не естествено, като запаля и цъкна МФА и ми показва различни стойности при всяко натискане на бутона (обикновенно многоцифрени и напълно рандом числа) става на въпрос за първите три показания:
1.Изминало време - десетки часове
2.Изминати километри - стотици
3.Средна скорост смяташе я добре май
И така известно време докато нескочих в една дупкааааааа......
От тогава има напредък вече само сумира първите две показания , обаче преди небеше така.
Демек при всяко качване в колата ми показваше изминалия път и изминатото време да речем вчера когато съм пътувал(демек нулираше се сам! без да пипам нищо или когато колата е имала престой по-голям от 12 часа да речем) а не ми сумираше некакви ТОТАЛИ (сборуване от десет дена насам).
Аз ще пробвам да сваля клемите на акумолатора ега се ресетне, ама ако и това не помогне а почне пак да ги сумира??????
И ако някой ми обясни на ръчката до копчето за МФА има един превключвател с две твърди позицйй и две краини като за ресетиране е така и невидях смисъл от него или при мен неработи???
Lifeguard
По принцип ГТИ-ките са с дебитомер, комбинациата от показанията на дебитомера, обороти и време за отваряне на инжекторите компа трябва да ти изчислява разхода. Сега виж дали дебитомера ти е свързан но от колегите съм чул че ако някой датчик като този за външната температуре е разкачен ти си цъкваш на МФА-а на определената за него позиция но той направо я пропуска
За съжаление ти си първия с подобен проблем, както и аз с моя
При мен първоначално се прецака много не естествено, като запаля и цъкна МФА и ми показва различни стойности при всяко натискане на бутона (обикновенно многоцифрени и напълно рандом числа) става на въпрос за първите три показания:
1.Изминало време - десетки часове
2.Изминати километри - стотици
3.Средна скорост смяташе я добре май
И така известно време докато нескочих в една дупкааааааа......
От тогава има напредък вече само сумира първите две показания , обаче преди небеше така.
Демек при всяко качване в колата ми показваше изминалия път и изминатото време да речем вчера когато съм пътувал(демек нулираше се сам! без да пипам нищо или когато колата е имала престой по-голям от 12 часа да речем) а не ми сумираше некакви ТОТАЛИ (сборуване от десет дена насам).
Аз ще пробвам да сваля клемите на акумолатора ега се ресетне, ама ако и това не помогне а почне пак да ги сумира??????
И ако някой ми обясни на ръчката до копчето за МФА има един превключвател с две твърди позицйй и две краини като за ресетиране е така и невидях смисъл от него или при мен неработи???
Lifeguard
По принцип ГТИ-ките са с дебитомер, комбинациата от показанията на дебитомера, обороти и време за отваряне на инжекторите компа трябва да ти изчислява разхода. Сега виж дали дебитомера ти е свързан но от колегите съм чул че ако някой датчик като този за външната температуре е разкачен ти си цъкваш на МФА-а на определената за него позиция но той направо я пропуска
За съжаление ти си първия с подобен проблем, както и аз с моя
Последна промяна от designer1 на Чет 06 ное 2008 11:24, променено общо 3 пъти.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Здравей колега,
На лостчето на на чистачките- MFA има бутон за превключване на позициите : време на пътуване , изминати километри, средна скорост, среден разход на гориво и моментни стойности на температура на маслото и външна температура.
Отпред на лостчето има превключвател с позиция 1 и 2 и вляво и дясно позиция 0 - за изтриване на натрупаните данни.
На позиция 1 сумира първите четири неща за текущото пътуване. След спиране и престой повече от 2часа започва да отчита наново.
На позиция 2 тези неща не се изтриват, а се натрупват и се пазят. Има някъкъв лимит мисля че беше 10000 км и време доста часа. С преместване превключвателя надясно можеш да ги нулираш по твое желание.
ПС Температурата на маслото я отчита когато е повече от 50* С иначе показва тирета.
На лостчето на на чистачките- MFA има бутон за превключване на позициите : време на пътуване , изминати километри, средна скорост, среден разход на гориво и моментни стойности на температура на маслото и външна температура.
Отпред на лостчето има превключвател с позиция 1 и 2 и вляво и дясно позиция 0 - за изтриване на натрупаните данни.
На позиция 1 сумира първите четири неща за текущото пътуване. След спиране и престой повече от 2часа започва да отчита наново.
На позиция 2 тези неща не се изтриват, а се натрупват и се пазят. Има някъкъв лимит мисля че беше 10000 км и време доста часа. С преместване превключвателя надясно можеш да ги нулираш по твое желание.
ПС Температурата на маслото я отчита когато е повече от 50* С иначе показва тирета.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
vladovelin написа:Здравей колега,
Мерсиииииииии, превключвателя наистина беше поставен в позиция 2 ей сега го забелязах
показание 
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
е да ама при мен всичко останало си показва вярно само разхода винаги ми е на нула,каквото и да правя и колкото и да го мача да цъкам на лостчето на МФА и не става!!!ходих на диагностика там нищо не можаха да ми кажат! вече незнам стои си на 0.0 и толкова!нещо разкачено може би има,има какво като не разбирам мн мн от това точно!дано някой се сети от колегите от какво може да е! все пак мерси на колегите! 
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Lifeguard написа:е да ама при мен всичко останало си показва вярно само разхода винаги ми е на нула,каквото и да правя и колкото и да го мача да цъкам на лостчето на МФА и не става!!!ходих на диагностика там нищо не можаха да ми кажат! вече незнам стои си на 0.0 и толкова!нещо разкачено може би има,има какво като не разбирам мн мн от това точно!дано някой се сети от колегите от какво може да е! все пак мерси на колегите!
Ако кажеш и че не ходиш на бензиностанция ...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”