не работи разходомера(моментният разход стои 0.0) на МФА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

не работи разходомера(моментният разход стои 0.0) на МФА

Мнениеот Lifeguard » Сря 05 ное 2008 23:43

колеги здравейте!имам тука един проблем-не ми работи разходомера на таблото на голфа 3 ГТИ 115к.с. на таблото ми стои само 0.0 Така я купих! къде може да е проблема, че аз нямам никаква идея? :)

Последна промяна от Lifeguard на Съб 06 фев 2010 22:35, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Чет 06 ное 2008 7:54

Аз пък да използвам темата :D
При мен първоначално се прецака много не естествено, като запаля и цъкна МФА и ми показва различни стойности при всяко натискане на бутона (обикновенно многоцифрени и напълно рандом числа) става на въпрос за първите три показания:
1.Изминало време - десетки часове
2.Изминати километри - стотици
3.Средна скорост смяташе я добре май :shock
И така известно време докато нескочих в една дупкааааааа......
От тогава има напредък вече само сумира първите две показания , обаче преди небеше така.
Демек при всяко качване в колата ми показваше изминалия път и изминатото време да речем вчера когато съм пътувал(демек нулираше се сам! без да пипам нищо или когато колата е имала престой по-голям от 12 часа да речем) а не ми сумираше некакви ТОТАЛИ (сборуване от десет дена насам).
Аз ще пробвам да сваля клемите на акумолатора ега се ресетне, ама ако и това не помогне а почне пак да ги сумира??????
И ако някой ми обясни на ръчката до копчето за МФА има един превключвател с две твърди позицйй и две краини като за ресетиране е така и невидях смисъл от него или при мен неработи???

Lifeguard
По принцип ГТИ-ките са с дебитомер, комбинациата от показанията на дебитомера, обороти и време за отваряне на инжекторите компа трябва да ти изчислява разхода. Сега виж дали дебитомера ти е свързан но от колегите съм чул че ако някой датчик като този за външната температуре е разкачен ти си цъкваш на МФА-а на определената за него позиция но той направо я пропуска :?: :?:
За съжаление ти си първия с подобен проблем, както и аз с моя :(

Последна промяна от designer1 на Чет 06 ное 2008 11:24, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 06 ное 2008 7:58

това с двете краини позици е за нулиране на данните,като задържиш в крайно ляво или дясно положение би трябвало да се нулира

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 06 ное 2008 11:14

Здравей колега,
На лостчето на на чистачките- MFA има бутон за превключване на позициите : време на пътуване , изминати километри, средна скорост, среден разход на гориво и моментни стойности на температура на маслото и външна температура.
Отпред на лостчето има превключвател с позиция 1 и 2 и вляво и дясно позиция 0 - за изтриване на натрупаните данни.
На позиция 1 сумира първите четири неща за текущото пътуване. След спиране и престой повече от 2часа започва да отчита наново.
На позиция 2 тези неща не се изтриват, а се натрупват и се пазят. Има някъкъв лимит мисля че беше 10000 км и време доста часа. С преместване превключвателя надясно можеш да ги нулираш по твое желание.
ПС Температурата на маслото я отчита когато е повече от 50* С иначе показва тирета.

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Чет 06 ное 2008 11:48

vladovelin написа:Здравей колега,
На лостчето на на чистачките- MFA има бутон за превключване на позициите : време на пътуване , изминати километри, средна скорост, среден разход на гориво и моментни стойности на температура на маслото и външна температура.
Отпред на лостчето има превключвател с позиция 1 и 2 и вляво и дясно позиция 0 - за изтриване на натрупаните данни.
На позиция 1 сумира първите четири неща за текущото пътуване. След спиране и престой повече от 2часа започва да отчита наново.
На позиция 2 тези неща не се изтриват, а се натрупват и се пазят. Има някъкъв лимит мисля че беше 10000 км и време доста часа. С преместване превключвателя надясно можеш да ги нулираш по твое желание.
ПС Температурата на маслото я отчита когато е повече от 50* С иначе показва тирета.

:bowdown :bowdown :bowdown
Мерсиииииииии, превключвателя наистина беше поставен в позиция 2 ей сега го забелязах :oops: даже го нулирах текущото :yeaha: показание :dance:

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пет 07 ное 2008 11:45

е да ама при мен всичко останало си показва вярно само разхода винаги ми е на нула,каквото и да правя и колкото и да го мача да цъкам на лостчето на МФА и не става!!!ходих на диагностика там нищо не можаха да ми кажат! вече незнам стои си на 0.0 и толкова!нещо разкачено може би има,има какво като не разбирам мн мн от това точно!дано някой се сети от колегите от какво може да е! все пак мерси на колегите! :)

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 07 ное 2008 13:21

Lifeguard написа:е да ама при мен всичко останало си показва вярно само разхода винаги ми е на нула,каквото и да правя и колкото и да го мача да цъкам на лостчето на МФА и не става!!!ходих на диагностика там нищо не можаха да ми кажат! вече незнам стои си на 0.0 и толкова!нещо разкачено може би има,има какво като не разбирам мн мн от това точно!дано някой се сети от колегите от какво може да е! все пак мерси на колегите! :)

Ако кажеш и че не ходиш на бензиностанция ... 8) Аз само за СПАМ, нямам идея как да помогна.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пет 07 ное 2008 15:03

колега нещо не можах да те разбера!! какво общо има бензиностанцията! би ли ми обяснил?

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пет 07 ное 2008 15:06

между другото се сетих,че и температурата навън не ми показва за съжаление ,както казах и средния разход сащо! :(

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Пет 07 ное 2008 15:14

Често срещано явление за външната температура е че датчика е разкачен от буксата или повреден :)

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пет 07 ное 2008 16:50

къде стоеше тоя датчик,че не мога да се сетя?

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Пет 07 ное 2008 18:54

Lifeguard написа:къде стоеше тоя датчик,че не мога да се сетя?

при мен е закачен на декоративната решетка на предната броня долу в дясно!!!

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 07 ное 2008 19:56

Lifeguard написа:между другото се сетих,че и температурата навън не ми показва за съжаление ,както казах и средния разход сащо! :(

таблото черпи инфо за разхода от компютъра на инжекцията, може да ти е прекъснат някъде кабела или 'Някой" да ти е правил разни корекции по инсталацията или таблото :roll:

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Съб 08 ное 2008 19:14

break написа:
Lifeguard написа:къде стоеше тоя датчик,че не мога да се сетя?

при мен е закачен на декоративната решетка на предната броня долу в дясно!!!
Сигурен ли си?Или са само две висящи жици...

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Нед 09 ное 2008 17:50

На 16в моторите е там :?: май, при мен е закачен беше на кутията на въздушния филтър ама вече не е там 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”