Колата : Golf 3 GT, 1.6, 101hp, 1996г. , на 150 000км.
Случката : 9.20 сутринта на пътя от ЦУМ за кино Арена в гадния дъжд ми поднесе при спиране и закачих леко броня и фар в един пасата.
Значи застраховка си имам, ама докоат си оправя документите ще мине поне 10тина дена за да я водя на сервиз. Искам да си поопрая нещо квото мога сам до тогава, че поне да понауча колата.
Проблемите:
Нещо стана с ел. инсталацията.Изпуши 3тия бушон, ама така изпуши че стопи леко пластмасите ( на гнездото ) и му падна червената капачка до педалите. Следват другте проблеми с ел. инсталацията. При опит да включа мигач за потегляне после, ми свирва клаксона без да спира, светрват сички възможни светлини. Мигачите не мигат, просто си светят. Продполагам е замасило нещо някаде, ама удара беше адски лек и не мога да намеря никаде ударени кабели. То отпред пощи не е криво.
След спиране за 4-5 часа престои че имах работа - акомулатора на 0. Заредих го криво ляво за 20мин от една друга кола с кабели ( на изклучени клеми към колата от него, че иначе не се зареждаше заради нещо което гълта ток, ама не разбрах кое ). Запали и си я закарах в ДЗИ.
Проблем и с централното - в ДЗИ като стигнах отказа. Отключва но не заклучва и не мога да си заключа багажника. Клуча като го бутна не иска да се врътне на никаде. Има ли си някав фокус за тая работа или ?
И последната каръщина която успя да стане - чупих ключа. Като заключвах вратата. Има закачено за алармата за него и имобилаизер някакъв ( фабично, на VW ). Ся успявам да я запаля като вкарам металната част на ключа между пластмасите и метала, но каде мога да го оправя това и евентуално какви пари?
Много благодаря на всички които ми дадат полезни идеи как да оправя малко нещата. Искрено ще се радвам и на мнението на vasko_1 че от форумите тука придобивам доста добро впечатление за него.
И нещо странно още имаше след седяне цяла нощ на паркинга на ДЗИ в Орландовци. Значи удара беше адски лек, дори не закачи радиатор, пред него няма нищо изкривено по колата ( само фар, решетка и леко кривнат капак ( на 1см нагоре в средата ( левия вар, лявата част на капака, над гумата ) ) ). Обаче забелязах масло по двигателя. Отпред под инжекциона и там има едно като тераска което се образува на двигателя и се беше събрало малко. Идеи за това ??? Значи карал съм я последните 3 дни, каръл съм я 300км без проблеми и после почна всичко това.
Много проблеми след леко птп...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Много проблеми след леко птп...
[quote]... на vasko_1 че ...[/quote]
Сорка, то било vaskoto1:)
Сорка, то било vaskoto1:)
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Имам известен опит с катастрофирали автомобили....щом са възникнали тези неизправности значи си имат причинител.Огледай всичко както ти казва Ваското.Веднъж сменяхме предницата на един мерцедес 200Е дето беше тряснат челно(предница,капак, калници,броня,фарове,мигачи,картер,тампони на мотора и т.н.), лично изолирах всички кабели около мотора и пострадалите части, но някои бушони все си горяха
Викахме жичкаджия,но не знам какво стана защото заминах на море
Та мисълта ми е че трябва да се прегледа всичко, ако можеш пусни снимка на пораженията, огледай дали нещо някъде не се мокри от тоя дъжд заради катастрофата...махни си акумулатора и не го мъчи щото ще купуваш нов...трябва да допуснеш и че е възможно тези последици да не са от катастрофата следкато е толкова лека....може да е съвпадение, случва се често 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Бушона запуши леко още вечерта преди катастрофата. Обаче това е бушон 3, който се оказа че е Instruments & license lights...а номера добре го закачих общо зето. Затва ще прегледам основно там. Значи фара е само стъклото и дръжките му. Никаде отзад не изглежда да има нещо поражене зад него. Не мисля че е там проблема. Мигача по може, макра че си е здрав на външен вид, но и него ще погледна. Искам да подкарам поне електрониките и да си намеря едно стъкло за фара да си я карам без решетка докато от дзи ми признаят пораженията ( когато успея да си подпечатам двустранния констативен протокол за ПТП ). Събота ще имам време и ще я помъча. Ако стане ще е яко купон:). Много обичам да се занимавам с такива неща и осещам че ще почна да си оправям сам проблемите:) Само ми трябва някой да ми помогне да започна с колите в началото:)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”