Температурата на маслото ми стои с 10 градуса над нормалното - например вместо 92-94 градуса нормално моята е 104 градуса. Има съмнения за неверни показания на датчика, но са слаби. Отделно от това разхода ми е висок - 10/100 извънградско, но това едва ли има сериозно отношение към проблема.
Идеи?

Температура на маслото
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да така е .даже като го назобиш на магистрала може да се качи до 120 градуса.не се притесняваи .ако е над 130 градуса тогава ще се кахъриш и първо провери нивото на маслотоradotom написа:Камене, аз мисля, че е нормално маслото да е с малко по-висока температура от тази на охладителната течност. Нали точно за това в държача, дето се завинтва филтъра за масло има водно охлаждане.
Все пак не ми вярвай на 100%! Никъде не съм го прочел, опитвам се да разсъждавам само.

radotom написа:Камене, аз мисля, че е нормално маслото да е с малко по-висока температура от тази на охладителната течност. Нали точно за това в държача, дето се завинтва филтъра за масло има водно охлаждане.
Все пак не ми вярвай на 100%! Никъде не съм го прочел, опитвам се да разсъждавам само.
Радо, не сравнявам температурата на маслото с температурата на водата, а с температурата на маслото на друг PL. Също така и според Боби температурата е висока, при него е била пак с 10-тина градуса по-ниска.
П.С. Колега kristinobal, това дето пишеш в чужди теми за твои проблеми не е много етично.

brabus написа:Това с темп. на маслото откога е? Т.е. когато сочеше нормално (92~94гр) с какво масло беше, пак ли 6100 10W40?
И преди да го сменя беше с такава температура, затова казвам, че имам слаби съмнения за показания на датчика. Старото не го знам какво, като взех голфа смених всичко за каквото можах да се сетя, защото така и нямаше сервизна книжка, а аз предпочитам да вярвам на себе си.
Нивото на маслото е на 6.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като караш с 180 190 маслото ми показваше 122 градуса.г-2 1.8 гти ми беше предишната кола и от нея имам такива фпечатления.иначе винаги маслото беше с около 10 градуса над темп. на водата .само на високи обороти и то като ги държа по дълго време разликата беше по голямаSmoke написа:130 градуса ?че то ще стане на пикоч това масло.моята залепя темп на маслото 85 и не мърда
kamus11 написа:като караш с 180 190 маслото ми показваше 122 градуса.г-2 1.8 гти ми беше предишната кола и от нея имам такива фпечатления.иначе винаги маслото беше с около 10 градуса над темп. на водата .само на високи обороти и то като ги държа по дълго време разликата беше по голямаSmoke написа:130 градуса ?че то ще стане на пикоч това масло.моята залепя темп на маслото 85 и не мърда
Пак казвам, че не сравнявам с температурата на водата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”