Проблем с MFA-то на Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Проблем с MFA-то на Голф3

Мнениеот xP_NiRee » Вто 13 ное 2007 9:13

Значи проблема е следния ... моята кола е с борд комп. чистачките си работят перфектно, ама борд комп-а се еб*ва. Нали има два вида стойности които показва данни на 1 и на 2, аз не мога да премина от 1 към 2. Данните който ми ги показва са еднакви а не трябва да е така. И най-лошото че не мога да го зануля. Имате ли на представа от какво може да е и евнтуално от АБФ мога ли да сложа такава ръчка. Благодаря за отделеното време

Последна промяна от xP_NiRee на Вто 13 ное 2007 16:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Вто 13 ное 2007 16:03

:arrow:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 13 ное 2007 16:06

Системата е ткава че командите на MAF фунцциите е от бутончетата на оста за чистачките, ако с едно огледало погледнеш от задната страна ще видиш едни черни кабелчета, провери ги дали не е прекъснато някуде някои от тях. :wink:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Вто 13 ное 2007 16:21

Glove написа:Системата е ткава че командите на MAF фунцциите е от бутончетата на оста за чистачките, ако с едно огледало погледнеш от задната страна ще видиш едни черни кабелчета, провери ги дали не е прекъснато някуде някои от тях. :wink:

Благодаря приятелю :) Като си тръгна от работа ще погледна. Снощи викам да го зануля да видя къв разход ще ми покаже то неще да се занули, натиснал съм на 0 и държа и пак неще. Викам си кво става тука ... включвам на 2-ра позиция и гледам че данните са едни и същи, а те не трябва да са така. По принцип колкото пъти съм проверявал стойностите докато карам на 1 и на 2 ми изкарва все различни, а този път са еднакви. Откачих акомулатора за 5 минутки и като си тръгна от работа ще видя кво ще покаже.

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Вто 13 ное 2007 22:43

Значи извадих клемите на акомулатора за 5 минути и после пак ги сложих. Вече МФА-то можеше да се занулява но като покарам малко да натрупа повече данни ( повече изминати километри, километри в час ) и като зануля 1-вата позиция и то автоматично ми занулява и 2-рата позиция както и обратното ... като зануля 2-рата ми занулява автоматично и 1-вата ... бахти кво става ?!?!

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Сря 14 ное 2007 1:28

Проблема може би ти е в ключа...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”