Замръзват ми вратите ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Замръзват ми вратите ?

Мнениеот spectrum » Сря 14 ное 2007 13:13

Положението е трагикокомично ... трагизма, е че сутрин немога да си влезна в собствената кола, а комичното идва от там, че почвам да се радвам неистово като ми се отвори някоя от задните или от другата страна на шофиорската врата и почва едно провиране и промъкване за радост на съседите чувствам се сеедно си крада собствената кола ...
С бутане и дърпане нестава мазал съм и с глицерин уплътненията никъв ефект единственото което помага е сутрин слизам с 2 бутилки от по 1.5 л. гореща вода заливам вратата от всякъде изчаквам 1 - 2 мин и чудо влизам си в колата ... сами разбирате че всяка сутрин тази операция е малко тегава така че ако някои се е сблъсквал с този проблем и го е решил моля да сподели решението му ...
мерси предварително :)

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Сря 14 ное 2007 13:51

Ако натиснеш горе търсене, ще откриеш тази тема която е от ВЧЕРА! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 5&start=30

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 14 ное 2007 14:56

мерси колега въпреки че и в тази тема ненамирам конкретно решение на гадния проблем ...

Потребителски аватар
BlAsEd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BlAsEd » Сря 14 ное 2007 15:37

кое ти замръзва ключалката или уплатненията? Ако са уплатненията аз ги мажа с те4ен парафин,а кючалката я смазвам с масло отвътре.

stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Сря 14 ное 2007 15:59

BlAsEd написа:кое ти замръзва ключалката или уплатненията? Ако са уплатненията аз ги мажа с те4ен парафин,а кючалката я смазвам с масло отвътре.

И за двете неща се продават продукти по бензиностанциите. За ключалките спрей, за уплатненията вакса. Дори не си спомням коя година съм ги купувал, толкоз дълго се ползват.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 14 ное 2007 16:02

уплатненията са ... клучалката не я използвам въобще с централно съм вече ако самия механизъм нешо замръзва ...
а от къде го копуваш тоя течен парафин ?

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Сря 14 ное 2007 16:13

Не съм много сигурен, но мисля че го има по аптеките...
Аз ще пробвам с WD40 да ги намажа... днес го гледах 3.50 на ОМВ, като ще впръскам малко и в ключалките... и дано да не замръзват... в този студ явно всички имаме един и същи проблем :shock

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 14 ное 2007 17:34

Защо неопиташ за уплътненията един мой засега действащ метод-аз си купувам концентрат за чистачки и от него си оставям за да си намажа уплътненията на вратите до онзи ден вече 4 години правя така и нямах проблем!!! Проблема дойде,че взех си концентрат и го сипах и разредих в казанчето за чистачки всичкия и неостана за уплътненията на вратите и после вие знаете дъжд, сняг, студ и струната носих шишета с гореща вода :lol:

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Сря 14 ное 2007 17:36

И аз имах проблем със замръзнали уплътнения, но си взех течен парафина(85ст. в аптеките), намазах ги и днес всичко е 6 :) . За централното не мога да кажа какво да правиш, ама и на мен едната врата вчера не можеше да се отключи. Днес просто не беше замръзнала.

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Сря 14 ное 2007 20:39

Това с течния парафин и аз ще взема да го пробвам,че много нерви хабя сутрин докато вляза в колата.То не бе шишета с вода не бе чудо. :x

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Сря 14 ное 2007 21:25

намажи уплътненията с антифриз концентрат и не а грижи :idea:

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Сря 14 ное 2007 22:37

Не заливайте вратите с вода, тя си остава по уплътненията и после пак замръзва. Както казаха колегите течен парафин той отблъсква водата и подържа гумите меки. :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 14 ное 2007 22:41

Бат андро ползва един силиконов смазваш спрей за 5 леа,виждал съм го в Метро,Бриколаж,Практикер и т.н. - сив флакон,нещо като Professional пишеше на него.Пръскам таблото отвътре,пластмасите отвътре,уплътнения ,черните пластмаси отвъни т.н.Нещо като ВД-40 ама мирише по-добре и лъщи повече :lol: .

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 14 ное 2007 22:59

дзвера написа:намажи уплътненията с антифриз концентрат и не а грижи :idea:
:horror: недей да даваш този съвет !!! Накой ще вземе найстина да намаже с антифриз и после ще иска да те :lol

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Чет 15 ное 2007 8:40

Да споделя и моя опит от Г2: В ключалките като вземе да става студено - леко пъхам ключа и пръскам WD, никога после не ми е замръзвала дори в лютата зима. За уплътненията - купих силиконов спрей за гумени уплътнения - 1-2 пръскания (второто за по-сигурно) и не ми е залепва на студ. Ако с това мога да помогна ще се радвам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”