Много проблеми с голф 1.6 АЕК Решено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bushev
Автомобил:
Двигател:

Много проблеми с голф 1.6 АЕК Решено!

Мнениеот bushev » Сря 14 ное 2007 22:58

Здравейте! Имам нужда от съвети че вече ми писна от майстори, а като стане вапрос за колата тя има доста странни проблеми и майсторите не ми помагат много. Ето малко инфо за колата.
Голф 3 АЕК-мотор 1995г. 1.6 пълна инжекция 101 коня 205000хиляди(поне така пише) Сложих и газова преди 7 месеца и си еба майката>
1-во на газ харчи към 17 на 100 като е студена на бензин не прекъсва а направо подскача гораката а като я обърна на газ е ок макар и студена. Като позагрее на бензин ако не я обръщам на газ се пооправя но неможе да държи ниски обороти ту падат ту се дигат така няколко пъти докато не угасне. Пробвах да извадя буксата на дебитомера и да видя какво ще стане.Резултата беше, че задуржа ниски и няма проблеми дори и при форсиране на празен ход.
Тогава си помислих 4е е дебитомера,но на другата сутрин като я запалих с извадена букса запали ок без да прекусва но като и даде6 газ и прекусва докато е студена. Казаха ми да си купя нов дебитомер може ли да е от нещо друго. Какво да правя? Има ли 4овек които им знае болешките на тая кола и някакъв читав сервиз ама да не режат глави и да си измислят, а относно газовата сменил съм 4-5 сервиза по 1-2 пъти и нищо преправяха и газовата ама пак нищо, ако има и читав газ сервиз ще съм благодарен щото ми писна да вися по сервизи и накрая кво.... НИЩО!!! и то голямо. Благодаря за разбирането предварително колеги.

Последна промяна от bushev на Пон 19 ное 2007 18:59, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 14 ное 2007 23:10

Трупа грешки компа,шефе.Шашка се после влиза в сервизен режим и става весело.
По мои данни от опит Симос-а е по-устойчив на простотии,ама Мотроника е по-кекав (твоят случай :wink:)
Няма как.
Защо мъчите инжекциони с обикновени уредби?
Айде ходи на диагностика да нулират грешките и да видят какво-що не е наред.
Аз съм с ГИ и досега грам проблем не съм имал с газовата - вече няколко месеца.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ъ

Мнениеот XIKS » Сря 14 ное 2007 23:51

andro_ написа:Трупа грешки компа,шефе.Шашка се после влиза в сервизен режим и става весело.
По мои данни от опит Симос-а е по-устойчив на простотии,ама Мотроника е по-кекав (твоят случай :wink:)
Няма как.
Айде ходи на диагностика да нулират грешките и да видят какво-що не е наред.
Аз съм с ГИ и досега грам проблем не съм имал с газовата - вече няколко месеца.

аз съм със същия двигател и обикновенна газова за 500лв 1г и 8месеца колата е муцка и като вървеж и като разход на настройка съм ходил 1 път откакто е сложена и от тогава си я настройвам сам на око съгласен съм за някоя и друга грешка ма чак така да се шашне не ми се вярва тва означава че като ги изчистят и понеже я мъчим с тая газ пак грешки пак наново не съм съгласен след като е ходил на няколко сервизи мисля че трябва да са му изчистили грешките

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 14 ное 2007 23:57

Всеки с късмета си :wink: .
Когато отидох при познати газаджии да ми слагат газова те казаха,че няма проблем да е обикновена,но аз настоях да е ГИ.
Иначе и АЕК и АФТ понасят обикновена газ,но според мен няма смисъл.Най-добре на бензин.

bushev
Автомобил:
Двигател:

Re: ъ

Мнениеот bushev » Чет 15 ное 2007 0:59

[quote="XIKS"][quote="andro_"]Трупа грешки компа,шефе.Шашка се после влиза в сервизен режим и става весело.
Няма как.
Само искам да отбележа 4е днес ми нулираха грешките и колата си е все тая преди две седмици пак същото и пак нишо а това става все по зле :(

bushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushev » Чет 15 ное 2007 1:00

[quote="XIKS"][quote="andro_"]Трупа грешки компа,шефе.Шашка се после влиза в сервизен режим и става весело.
Няма как.
Само искам да отбележа 4е днес ми нулираха грешките и колата си е все тая преди две седмици пак същото и пак нишо а това става все по зле :(

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Чет 15 ное 2007 1:14

Съжалявам,че не мога да ти помогна пряко със съвет,но държа да кажа ,че както си написал заглавието излиза ,че колата е виновна.
Със същата кола съм ,същия двигател,същата година и за да нямам големи проблеми като теб съм си сложил ГИ .....по-скъпо като цена,но затова пък нямам главоболия с нея на газ и на бензин.
Върви си перфектно.

bushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushev » Чет 15 ное 2007 1:14

Колега ако кажеш и за сервиза дето си слагал твоито обикновено АГУ ше съм благодарен а за грешките незнам но тия дни мисля да изчистя дросела и стъпковото моторче и ше видим днес бях на сервиз и човека е почти убеден че съм за нов дебитомер, след като я е видял на компа и е изтрил всичко но то нормално да прави грешка при положение че съм махал буксата кажете за някой сервиз да се допитам и там !!! Ако имате предложения моля споделете

bushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushev » Чет 15 ное 2007 1:30

За ГИ си прав но вече съм сложил уредба така че...... ми идва малко скъпичко аз бих искал мнения за сервиз както на газ така и на бензин
щото колкото по студено става толкова по зле и ако не го оправя скоро ще трябва да си купувам карта за градския :(

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Re: Много проблеми с голф 1.6 АЕК (продължение на темата)

Мнениеот Vito » Чет 15 ное 2007 1:54

bushev написа:Здравейте! Имам нужда от съвети че вече ми писна от майстори, а като стане вапрос за колата тя има доста странни проблеми и майсторите не ми помагат много. Ето малко инфо за колата.
Голф 3 АЕК-мотор 1995г. 1.6 пълна инжекция 101 коня 205000хиляди(поне така пише) Сложих и газова преди 7 месеца и си еба майката>
1-во на газ харчи към 17 на 100 като е студена на бензин не прекъсва а направо подскача гораката а като я обърна на газ е ок макар и студена. Като позагрее на бензин ако не я обръщам на газ се пооправя но неможе да държи ниски обороти ту падат ту се дигат така няколко пъти докато не угасне. Пробвах да извадя буксата на дебитомера и да видя какво ще стане.Резултата беше, че задуржа ниски и няма проблеми дори и при форсиране на празен ход.
Тогава си помислих 4е е дебитомера,но на другата сутрин като я запалих с извадена букса запали ок без да прекусва но като и даде6 газ и прекусва докато е студена. Казаха ми да си купя нов дебитомер може ли да е от нещо друго. Какво да правя? Има ли 4овек които им знае болешките на тая кола и някакъв читав сервиз ама да не режат глави и да си измислят, а относно газовата сменил съм 4-5 сервиза по 1-2 пъти и нищо преправяха и газовата ама пак нищо, ако има и читав газ сервиз ще съм благодарен щото ми писна да вися по сервизи и накрая кво.... НИЩО!!! и то голямо. Благодаря за разбирането предварително колеги.
Имах подобен проблем при моя Г2 ГТИ,предполагам 4е нещото го има и при теб.Преди да я купя(взех я от приятел)не държеше никакви обороти,от 800 до 2500 скачаше.Един ден идва и вика,че я оправил за 50 стотинки :shock Оказа се,че е сменил само една миниатюрна гумичка на болт4ето на инжекциона за реглаж на оборотите :wink: Пак казвам,нз при теб как е,ама ако го има не ти пре4и да го отвие6 и да провериш :D

bushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushev » Чет 15 ное 2007 2:05

Mersi mnogo e takuv savet tarsq za da moga da widq edno po edno ot kakvo i da moga da spodelq eventualno kato go opravq za da spestq na nqkoi hodene po mukite i razbira se pari MERSI(precaka mi se kirilicata)

emofirst
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emofirst » Чет 15 ное 2007 18:56

Колега аз сам със същия мотор и имам същия проблем.Чудя се и аз какво да правя и от какво може да е.Ще е добре ако оправиш твоя да споделиш каква му е била болката.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Чет 15 ное 2007 19:12

Всеки с късмета си .
Когато отидох при познати газаджии да ми слагат газова те казаха,че няма проблем да е обикновена,но аз настоях да е ГИ.
Иначе и АЕК и АФТ понасят обикновена газ,но според мен няма смисъл.Най-добре на бензин.

а мен ако питаш ходи си махни газовата сори нищо лично :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 15 ное 2007 19:38

junakov написа:
а мен ако питаш ходи си махни газовата сори нищо лично :)

Абсолютно си прав.
Когато доходите ми се повишат,тогава.Въпрос на време е.

bushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bushev » Пон 19 ное 2007 18:56

Колега, проблема е решен чистене на стъпково моторче и дроселна клапа. Предполагам че е от стъпковото моторче, но пробвай и с двете при мен се оправи. Успех :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”