От една седмица колата не иска да превключи на бензин. При превключване директно гасне, а при опит да се запали на бензин, все едно няма гориво. Газовата уредба е Лавато, на година и 9 месеца. Струва ми се рано да се е прецакала от газта, щото имам приятели които от 6-7 години карат на газ и нямат проблем с бензина.Уредбата е поставяна в Газ Комерс, под моста Чавдар, които се водят за добри. Сега бях при тях дадоха релето на късо и пак не иска да запали, нито да превключи, при запалена кола на бензин. Казаха, че не е от газовата.
Какво да правя?
Проблем:Не пали на бензин.
- asenkolev
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:ревключи на бензин, извади горивопровода към моното и дай контакт.
Помпата трябва да сработи и от там да текне (ама направо да си пръска!) бензин.
Сега с един приятел пробвахме, блика и от входящата и от изходящата тръба. Просто горе в моното нещо не бачка с бензина, а с газта няма проблем.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
asenkolev написа:deyan_petrov написа:при мен точно това беше проблемаivo123 написа:релето дето прекъсва дюзатза огледай да не се е скапало нещо и при превключване на бензин е възможно да не прави верига.
Това различно реле ли е от това на газовата, което тестваха газаджиите?
махни акумуто за всеки случай...едва ли ще помогне ама знае ли се...след това щом качва бенз значи помпата е наред...остава както ти казваш моното...при натискане на копчето за бензина едно реле спира клапана на газта и пуска дюзата...вероятно е тук някъде проблема...щом са тествали релетата остава дюзата ама така изведнъж да изпрегне знае ли човек...
- asenkolev
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:asenkolev написа:deyan_petrov написа:при мен точно това беше проблемаivo123 написа:релето дето прекъсва дюзатза огледай да не се е скапало нещо и при превключване на бензин е възможно да не прави верига.
Това различно реле ли е от това на газовата, което тестваха газаджиите?
махни акумуто за всеки случай...едва ли ще помогне ама знае ли се...след това щом качва бенз значи помпата е наред...остава както ти казваш моното...при натискане на копчето за бензина едно реле спира клапана на газта и пуска дюзата...вероятно е тук някъде проблема...щом са тествали релетата остава дюзата ама така изведнъж да изпрегне знае ли човек...
Това с акумолатора го пробвахме, никакъв ефект.
Някой ремонтирал ли е такъв проблем, към кого да се обърна?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Не съм зпознат, ама според мен няма как дюзата да не е на куплунг.
Да не би да се е измъкнал? Или силно кородирал?
радо, едни пластмасови букси са и там от изпарения ли не знам от какво ама няма и капка ръждичка /то из моното всичко е от няква гъзарска металка...алум май/....някое кабелче мое да прави мизерия....замерете я пустата дюза ко толкоз...сваля се лесно....фащаш я с едни гарги и дърпаш ПРАВО НАГОРЕ!!!!!!!!!!!!!! ВНИМАТЕЛНО И НАСОЧЕНО ДЪРПАНЕ!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”