километраж на Голф 1
-
rossi46
- Автомобил:
- Двигател:
километраж на Голф 1
Зравеите колеги! Имам голф 1 и не м работи километража тва за изминатите километри не варти а стрелката показва с колко КМ се движа нямкои може ли да помогне?
- djonni_1989
- Автомобил: Audi S8
- Двигател: AHC
Re: километраж на Голф 1
едната ми единица е по сйщия начин най добре смяна
един приятел ги прави по принцип но по добре да го смениш
един приятел ги прави по принцип но по добре да го смениш
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: километраж на Голф 1
Ако си сръчен и имаш представа що е механика - ще се спрвиш
.
Има ена зъбна предавка на 90* и едната зъбчатка "избягва" леко встрани и спира въртенето на търкълцата
на колометража , иначе стрелката си бачка . А защо избягва встрани
- доста глупаво е направено същност ....
Единия вариант е една от зъбчатките да се разхлаби (или направо сцепи) и се отмества по дължината на валчето наляво-надясно , а другия вариант е да се разбие отвора на колелцето , което е на другия край на валчето . Валчето преминава през всички колелца с цифрите , но е фиксирано само към най-крайното .
Абе трябва да се разглоби , не можах да обясня добре , пък и отдавна не съм се занимавал за моя радост
.
Има ена зъбна предавка на 90* и едната зъбчатка "избягва" леко встрани и спира въртенето на търкълцата
на колометража , иначе стрелката си бачка . А защо избягва встрани Единия вариант е една от зъбчатките да се разхлаби (или направо сцепи) и се отмества по дължината на валчето наляво-надясно , а другия вариант е да се разбие отвора на колелцето , което е на другия край на валчето . Валчето преминава през всички колелца с цифрите , но е фиксирано само към най-крайното .
Абе трябва да се разглоби , не можах да обясня добре , пък и отдавна не съм се занимавал за моя радост
.Re: километраж на Голф 1
Аз се занимавах, много добре си е направено, но не и за времето, за което ние си ползваме колите. При мен крайното метално колелце се въртеше спрямо оста и не предаваше на другите, реших го с лек удар със секач по оста, от което се получи неравност и колелцето запъна... вече 3000 и нещо км няма проблем. Може да се опита с брояч от стар касетофон или магнетофон, механизмът е подобен, и тези пластмасови колелца очаквам да са същите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”