Решен проблема с температурата на ABD :)
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Решен проблема с температурата на ABD :)
След огромни неравни борби накрая проблема се реши. Термостатите ми са наред, но при самия монтаж не са залепвали добре към пластмасата и от там се е протичала водичка...след завиране на половината ми телеса в коша на мотора успях да забележа отвътре самата пластмаса, в която ляга термостата....един поглед ми трябваше и веднага разбрах къде съм грешал. Има си 2 улея и като не погледнеш а просто го сложиш, той отива в първия и съответно не уплътнява....системата като вдигне леко налягане и започва да цвърчи водица яко към радиатора...просто се наведете и сложете термостата на точното място. Градско сега си дига и държи 87-88....извънградско закова на 82, което е доста добър резултат според мен...ако взема термостат на 87 ще ми залепи градско 90 а извънградско 86 някъде....
Последна промяна от chefito на Съб 03 ное 2007 13:07, променено общо 2 пъти.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:е това е капак за термостата трябва да го има навсякъде
интересува ме ценицата, защото не съм сигурен че моя е прецакан....а вече накупих достатъчно ненужни боклуци

- lamer4e
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега с тия ABD-та и тия термостати стана срашно , ония ден температура 100+ викам хмм ко стана ся дигам капака перката не върви от там термостат и сичко е ок,Да ама не покарах 1 час и пак 100 градуса от там констатирахме ,че е водна помпа свалям помпата о ко да вида рабори си сичко перфектно от там пак на термостат и така 6 пъти и на края ми писна и го свалих ха познаи колко се повърнах на зад с тия ментета,а и термостатите ги взех от евро 07 и как 1 не сработи
Чефко, а ти пробва ли да измериш температурата в разширителното казанче каква е?
Щото моя термостат също е на 84 градуса, и сега студените дни държи 75-80 (по показанията на таблото), като мръдне стрелката над 80 почва да отваря и да затопля долния маркуч. Като бях лятото с 87 гр, термостат отваряше(затопляше тръбата на 84-85 някъде) !
Дори с новия термостат перката включва на 92-93 и стрлката стига до 98 градуса! После си пада! А реалната температура в казанчето няма нищо общо с показаната на таблото! "Изментал" ми се е уреда!
Виж как е при тебе!
Щото моя термостат също е на 84 градуса, и сега студените дни държи 75-80 (по показанията на таблото), като мръдне стрелката над 80 почва да отваря и да затопля долния маркуч. Като бях лятото с 87 гр, термостат отваряше(затопляше тръбата на 84-85 някъде) !
Дори с новия термостат перката включва на 92-93 и стрлката стига до 98 градуса! После си пада! А реалната температура в казанчето няма нищо общо с показаната на таблото! "Изментал" ми се е уреда!
Виж как е при тебе!
- lamer4e
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и при мен е така ама температурата е реална и за тва истръгнах тремостата и сега повече от 70 не дига парно има ше тествам няколко дни да вида каква е работата щото 6 термостата по 12 лева и чистонова воднапомпа 57 лева се едно ги исхвърлих тия пари на вятъраtoshev написа:.............. стрлката стига до 98 градуса! После си пада! А реалната температура в казанчето няма нищо общо с показаната на таблото! "Изментал" ми се е уреда!
Виж как е при тебе!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
lamer4e написа:и при мен е така ама температурата е реална и за тва истръгнах тремостата и сега повече от 70 не дига парно има ше тествам няколко дни да вида каква е работата щото 6 термостата по 12 лева и чистонова воднапомпа 57 лева се едно ги исхвърлих тия пари на вятъраtoshev написа:.............. стрлката стига до 98 градуса! После си пада! А реалната температура в казанчето няма нищо общо с показаната на таблото! "Изментал" ми се е уреда!
Виж как е при тебе!
хахаах и аз съм 70лв назад

ама не мисля да се отказвам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”